Ξεκινούν ελέγχους και σε εμβολιαστικά κέντρα των ΕΔ για παράνομα πιστοποιητικά

Ούτε τα εμβολιαστικά κέντρα των Ενόπλων Δυνάμεων, θα εξαιρεθούν εάν έχουν γίνει καταγγελίες, από ελέγχους, για τυχόν παράνομα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Όπως δημοσιεύεται και σήμερα, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου στο Παλαμά Καρδίτσας, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλειος Πλιώτας κάλεσε σε πανελλαδικό “συναγερμό” τους Εισαγγελείς όλης της χώρας προκειμένου να… εφορμούν σε εμβολιαστικά κέντρα, για τα οποία υπάρχουν καταγγελίες, ενδείξεις ή υποψίες για την παράνομη παροχή εικονικών πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης, προκειμένου να προστατευτεί η δημόσια υγεία όπως αναφέρει το kranos.gr

Ο ανώτατος δικαστικός στην παραγγελία του έκανε λόγο ακόμη και για αιφνιδιαστικούς προληπτικούς ελέγχους των εισαγγελικών λειτουργών όλης της χώρας σε εμβολιαστικά κέντρα, ως μία δράση αποθάρρυνσης των επίδοξων δραστών τέτοιων επικίνδυνων ενεργειών.

Παράλληλα να ενημερωθούν για την διαδικασία διενέργειας και καταχώρησης των εμβολιασμών, όπως επίσης για τις ασφαλιστικές δικλείδες του συστήματος.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, κ. Άγγελος Μπίνης ανέφερε πως πρέπει να γίνει εμφανές ότι δεν είμαστε αδρανείς στην ανίχνευση τέτοιου είδους μοτίβων απάτης με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, και προανήγγειλε ενδελεχής ελέγχους σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα, για τα οποία υπάρχουν ύποπτες ενδείξεις.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV