Η Ελλάδα εκπαιδεύει τις Ειδικές Δυνάμεις των Σκοπιανών ενώ υπέγραψαν 5ετή σμφωνία με την Τουρκία

Τα Στελέχη της ΔΕΠ /ΓΕΕΘΑ εκπαιδεύουν τις Ειδικές Δυνάμεις των Σκοπίων όταν  η ΥΠΑΜ της χώρας  υπέγραψε 5ετη Στρατιωτική Συνεργασία με τον Τούρκο ΥΠΑΜ Στρατηγό Ακάρ.

Προφανώς στην Αθήνα έχουν μια διαστρεβλωμένη άποψη για την άσκηση της εξωτερικής πολιτικής.

Πέραν του ονόματος και της μη τήρησης ακόμα και της κατάπτυστης Συμφωνίας των Πρεσπών, υπάρχει ένας βασικός κανόνας στις διεθνείς σχέσεις που είναι απαράβατος.

Αποφεύγονται οι στενές επαφές και ειδικότερα οι βοήθειες σε χώρες που έχουν επίσημη στενή συνεργασία με τον βασικό γεωπολιτικό αντίπαλο.

H ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ

"Από την Δευτέρα 30 Αυγούστου έως την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021, έλαβε χώρα στη Νέα Πέραμο Αττικής βασική και προκεχωρημένη εκπαίδευση στις καταδύσεις στελεχών των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΕ) των Σκοπίων  από εκπαιδευτές της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ.

Η παραπάνω εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) έτους 2021 μεταξύ των δύο χωρών και εντάσσεται στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών των Ελληνικών ΔΕΕ με «φίλες και σύμμαχες χώρες,» που έχουν προγραμματιστεί και εκτελούνται με βάση τον συνολικό σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ.

Επιπρόσθετα αναδεικνύει τη συνδρομή των Ελληνικών ΕΔ στην υποστήριξη της εν λόγω χώρας, στο πλαίσιο της ανάπτυξης και προσαρμογής των αμυντικών της δυνατοτήτων σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Συμμαχίας."

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV