Για πρώτη φορά ο Αμερικανός πρόεδρος προέβη σε συγκλονιστικές δηλώσεις με αποδέκτη το Ισραήλ καθώς δήλωσε ότι ο ισραηλινός στρατός «δολοφονεί παιδιά και καταστρέφει κτίρια αμάχων»!

Και αυτή είναι η πρώτη δήλωση καθώς συνέχισε λέγοντας ότι θα έρθει η Συρία να τα κάνει καλύτερα γιατί αυτοί έχουν πραγματικά καταστρέψει οποιαδήποτε έννοια ηθικής του πολέμου.

Την ίδια στιγμή ο Τζέι Ντι Βανς, είναι η άλλη δήλωση ότι ο μόνος ηγέτης παγκόσμια που αυτή τη στιγμή που στέκεται στο ύψος της συμπάθειας και συμπαθεί το Ισραήλ είναι ο Τραμπ. Από ότι φαίνεται υπάρχει ένα ρήγμα των σχέσεων μεταξύ Νετανιάχου και Τραμπ.

Γιατί πολλές φορές υπήρξε αυτή η υπόνοια ότι τα ρήγματα αυτά, τα ρητορικά ρήγματα μεταξύ τους, οι τσακωμοί, οι διαφωνίες, ήταν σε ένα μεγάλο βαθμό η λογική του καλού και του κακού μπάτσου που λέμε πάλι λαϊκά, αυτή τη φορά φαίνεται ότι ο Τραμπ έχει δυσκολευτεί πάρα πολύ.

Αλλά αυτές οι σκληρές δηλώσεις και ειδικά η προσπάθεια του να απεμπλακεί από τον Μ.Νετανιάχου είναι παραδοχή ότι η αμερικανική οικονομία ξέμενε από πετρέλαιο και ξέμενε από δυνατότητα να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις, στις οικονομικές προκλήσεις και γι’ αυτό αναγκάστηκε να υπογράψει τη συμφωνία με το Ιράν.

Ή πιο απλά η συμφωνία με το Ιράν είναι σίγουρα νίκη του Ιράν με τον Λευκό Οίκο να ψάχνει αποδιοπομπαίο τράγο.

Σίγουρα οι Αμερικανοί ξυπνάνε σε μια νέα Μέση Ανατολή, σε μια νέα Δυτική Ασία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ