Μαχητικά αεροσκάφη έστειλε η Άγκυρα να πετάξουν πάνω από τα Κατεχόμενα

Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν πτήσεις πάνω από την τΔΒΚ, η οποία αναγνωρίζεται αποκλειστικά και μόνο από την Τουρκία, για να γιορτάσουν την 47η επέτειο της στρατιωτικής ειρηνευτικής διαδικασίας σε αυτήν», σημειώνει το Step News.

Το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει μέρος των πτήσεων των μαχητικών της κατά την επέτειο της στρατιωτικής εισβολής που πραγματοποίησε η Τουρκία το 1974.

Τουρκικά μαχητικά σχημάτισαν την ημισέληνο και το αστέρι στον ουρανό της «Τουρκικής Κύπρου» σε σχέση με το σύμβολο που φέρουν οι σημαίες των δύο χωρών.

Οι χώρες καταδικάζουν την κίνηση του Ερντογάν

Αυτό το βήμα έρχεται αφού τόσο η γαλλική κυβέρνηση όσο και η κυπριακή κυβέρνηση καταδίκασαν την ανακοίνωση της Τουρκίας για το άνοιγμα της κυπριακής πόλης Βαρώσια, επίσης σε αρμονία με τη θέση των ΗΠΑ για το ίδιο θέμα, την οποία εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε σήμερα ότι η χώρα του θα επιδιώξει να εξασφαλίσει ευρεία διεθνή αναγνώριση για την «Τουρκική Κύπρο», το συντομότερο δυνατόν, ισχυριζόμενος ότι το μόνο αίτημα των Τουρκοκυπρίων, προς το παρόν, στο διεθνές τραπέζι διαπραγματεύσεων, είναι την αναγνώρισή τους και το καθεστώς τους ως ανεξάρτητου κράτους, είπε.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV