«Σλαβική Αδελφότητα»: Ρωσία, Λευκορωσία και Σερβία «ανοίγουν πυρ» στη Μαύρη Θάλασσα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η άσκηση «Σλαβική Αδελφότητα 21», η οποία πραγματοποιείται στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας κοντά στο λιμάνι του Νοβοροσίσκ.

Στις ασκήσεις μετέχουν 1.000 άτομα προσωπικό από την Ρωσία, την Λευκορωσία και την Σερβία με ασκήσεις ειδικών δυνάμεων, αλεξιπτωτιστών και αερομεταφερόμενων  μονάδων και είναι η μεγαλύτερη άσκηση των τριών χωρών απέναντι στον κοινό εχθρό, το ΝΑΤΟ.

Το βίντεο του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας δείχνει σκηνές από το δεύτερο στάδιο της ενεργού φάσης των ασκήσεων, που αφορούν στην «εξουδετέρωση» ενός συμβατικού εχθρού.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη λεζάντα του βίντεο, «κατά τη διάρκεια της τακτικής ακολουθίας, η μονάδα των μεικτών Ειδικών Δυνάμεων της Δημοκρατίας της Σερβίας έστησε ενέδρα σε μέρος ενός ορεινού δρόμου, αποκλείοντας και καταστρέφοντας όπλα και πυρομαχικά».

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV