Το τουρκικό UCAV Aksungur χτύπησε στόχο σε απόσταση 30 χλμ (βίντεο)

Το οπλισμένο μη επανδρωμένο αεροσκάφος UCAV Aksungur χτύπησε με επιτυχία στόχο από απόσταση 30 χλμ και ύψος 20000 ποδιών.

Το Aksungur που παράγεται από την τουρκική (TAI), απογειώθηκε από τη Άγκυρα με φορτίο το βλήμα ανεμοπορίας KGK-SIHA-82 βάρους 320 κιλών που αναπτύχθηκε από την TUBITAK SAGE, και πέταξε, με δορυφορική καθοδήγηση, υπερακτίως στην Σινώπη

Το UCAV χρησιμοποιώντας υφιστάμενη τεχνολογία από την σειρά των UAV TAI Anka, είναι το μεγαλύτερο ανεπάνδρωτο εναέριο όχημα του κατασκευαστή με δυνατότητα να μεταφέρει ειδικό εξοπλισμό.

Προορίζεται για χρήση σε αποστολές αναγνωρίσεων μακράς διάρκειας, κατασκοπεία διαβιβάσεων, ναυτικών περιπολιών ή ως ένα οπλισμένο μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Το Aksungur, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη διεθνή έκθεση αμυντικού υλικού IDEF ’19 στην Κωνσταντινούπολη, και εκτέλεσε την πρώτη του πτήση διάρκειας τεσσάρων ωρών την 20η Μαρτίου 2019.

Νωρίτερα το Aksungur παρέμεινε εν πτήσει για 28 ώρες φορτωμένο με 12 βλήματα MAM-L και 49 ώρες δίχως πυρομαχικά.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV