Βίντεο: Αντιτορπιλικό Dena - Το «καταστροφικό» νέο όπλο του Ιράν

Ένα νέο πολεμικό πλοίο το οποίο θα το βοηθήσει να προβάλλει την ισχύ του στον Περσικό Κόλπο έχει προγραμματίσει να αναπτύξει το Ιράν, ο λόγος για το αντιτορπιλικό Dena. 

O υπουργός Άμυνας του Ιράν, σε πρόσφατες δηλώσεις του ανακοίνωσε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αποκαλυφθεί το νέο εξελιγμένο αντιτορπιλικό, για οποίο είπε χαρακτηριστικά ότι «είναι τελείως διαφορετικό από τα υπόλοιπα» εκθειάζοντας τις επιχειρησιακές του ικανότητες.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Fars, ο Ιρανός υπουργός Άμυνας, Στρατηγός Amir Hatami, σε δηλώσεις του χθες Δευτέρα, μίλησε για το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα το οποίο διαφέρει από οτιδήποτε άλλο υπάρχει στο «οπλοστάσιο» του ιρανικού στρατού. 

Ο ίδιος τόνισε στο πλαίσιο αυτό αφενός ότι η χώρα του αντιμετωπίζει τα πιο εχθρικά και δύσκολα μέτρα εμπάργκο, αφετέρου ότι το Ιράν σχεδιάζει, παράγει και παραδίδει τον πιο αποτελεσματικό αμυντικό εξοπλισμό στις ένοπλες δυνάμεις.

Ωστόσο αυτό που προκάλεσε τις εντυπώσεις ήταν η αναφορά του στο «καταστροφικό» νέο όπλο που θα διαθέτει το Ναυτικό του Ιράν, το αντιτορπιλικό Dena, το οποίο θα παραδοθεί σύντομα και διαφέρει εντελώς από τα υπόλοιπα αντιτορπιλικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το αντιτορπιλικό Dena είχε μιλήσει πριν από περίπου ένα μήνα, ο διοικητής των Ναυτικών Δυνάμεων, Ναύαρχος Χατζάντι, λέγοντας ότι το νέο εξελιγμένο πολεμικό πλοίο είναι αμιγώς εγχώριας κατασκευής και παραγωγής και διαθέτει χαρακτηριστικά που το ξεχωρίζουν από άλλα αντιτορπιλικά, ίσως σε μια προσπάθεια να στείλει ένα «μήνυμα» στους Αμερικανούς και στην ένταση που επικρατεί μεταξύ των δύο χωρών στην περιοχή του Περσικού Κόλπου.

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV