Βίντεο: Αμερικανοί δοκιμάζουν εκρηκτικές σφαίρες Σοβιετικών sniper από τον Β' ΠΠ

Για πρώτη φορά δοκιμάζονται οι εμβληματικές εκρηκτικές σφαίρες που χρησιμοποίησαν οι Σοβιετικοί sniper κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι εκρηκτικές σφαίρες περιέχουν εκρηκτική ουσία και η αιχμή τους είναι βαμμένη με κόκκινο χρώμα για να ξεχωρίζουν από τις απλές σφαίρες(Στο παρακάτω βίντεο, οι Αμερικανοί μπλόγκερ έχουν βάψει μοβ την άκρη από τις εκρηκτικές σφαίρες.

Μόλις βρουν τον στόχο, οι εκρηκτικές σφαίρες εκρήγνυνται, αυξάνοντας κατά πολύ την περιοχή κρούσης.

Κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, οι Σοβιετικοί ελεύθεροι σκοπευτές χρησιμοποιήσαν τα συγκεκριμένα εκρηκτικά βλήματα για να πλήξουν καύσιμα του εχθρού ή αποθήκες με εκρηκτικά και άλλα υλικά.

Μεταξύ των μειονεκτημάτων των συγκεκριμένων εκρηκτικών σφαιρών, είναι ότι έχουν μικρή ευαισθησία όταν χτυπούν μαλακούς στόχους, ενώ απαιτούν μεγάλη προσοχή στον χειρισμό τους.

Δείτε το βίντεο:

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV