Τα ισραηλινά UAV Heron στην Τουρκία συμπλήρωσαν 30.000 ώρες πτήσης με τουρκικούς κινητήρες

Τα ισραηλινά UAV Heron που βρίσκονται σε υπηρεσία με την τουρκική αεροπορία από το 2015 όταν μπάηκαν στον "πάγο" οι σχέσεις Άγκυρας-Τελ Αβίβ αντικατέστησαν τους κινητήρες τους από τους εγχώριους PG-115 ανάπτυξης της τουρκικής TEI.

Μάλιστα όπως ανακοίνωσαν οι Τούρκοι με αυτούς τους κινητήρες τα 7 (αρχικά παραδόθηκαν 10) αεροσκάφη έχουν εκτελέσει πάνω από 30.000 ώρες πτήσης δείχνοντας την αξιοπιστία του κινητήρα.

Αυτό σημαίνει ότι παράλληλα με τον κοινής συνεργασίας κινητήρα που αναπτύσσει η Baykar με την Ουκρανία για τα TB-2/Akinci αλλά και την σειρά PD-170 που φέρουν τα ΑΝΚΑ/ΑΝΚΑ-2 η τουρκική πλευρά αυτονομείται σε ακόμα έναν κρίσιμο παράγοντα επιτρέποντας την επίτευξη εξαγωγών αλλά και παραγωγής μεγάλων αριθμών UCAV.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV