Αρκετές είναι οι ελληνικές εταιρείες που συμμετέχουν στη DEFEA 2023 και μία από αυτές είναι η SAS Technology, η οποία παρουσιάζει οπλισμένα UAV για τις ανάγκες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ένα από τα εντυπωσιακά εκθέματα ήταν το μη επανδρωμένο σύστημα (UAS) TALOS II, το οποίο βρίσκεται ακόμη στην φάση της ανάπτυξης.

Είναι ένα μη επανδρωμένο σύστημα μεσαίου υψόμετρου και μεγάλης αντοχής (MALE). Mπορεί να βρίσκεται σε πτήση για πάνω από 20 ώρες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επιθετικές επιχειρήσεις ή και για επιχειρήσεις πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης (ISR).

Δείτε φωτογραφίες από το DEFEA 2023:    DEFEA 2023

Επίσης, η εταιρεία παρουσίασε στη φετινή έκθεση και το UAV SARISA SRS-1A. Το συγκεκριμένο μη επανδρωμένο αεροσκάφος μεγάλου βάρους με πολλαπλούς ρότορες με μέγιστο βάρος απογείωσης περίπου 60 κιλά. Διαθέτει ωφέλιμο φορτίο που μπορεί να φτάσει περίπου 35 κιλά.

Οι εκδόσεις SRS-1R και SRS-1R18 μπορούν να εξοπλιστούν με εκτοξευτήρες RPG-26 και RPG-18 αντίστοιχα, για επιχειρήσεις αέρος εδάφους, από μικρή ή μεσαία απόσταση.

Δείτε φωτογραφία του SARISA SRS-1A στο DEFEA 2023:   DEFEA 2023

Υπενθυμίζεται ότι στις 25 Απριλίου 2023, η SAS Technology πραγματοποίησε με επιτυχία εναέρια βολή του UCAV SARISA με ρουκέτα 2.75’’ τύπου Hydra 70 και ειδικότερα τον τύπο FZ90 κατασκευής της Thales Belgium.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ