Η Hertz ξεπουλά ένα τεράστιο κομμάτι του στόλου ηλεκτρικού οχήματος, ανέφερε σήμερα  Πέμπτη, τονίζοντας ότι οδηγείται σε αυτή λύση εξαιτίας του  υψηλού κόστους συντήρησης των οχημάτων αυτών.  

Η εταιρεία σχεδιάζει να πουλήσει 20.000 αυτοκίνητα, ή περίπου το ένα τρίτο του ηλεκτρικού στόλου της, το οποίο περιλαμβάνει Tesla, Chevrolet Bolt, Volvo και πολλά άλλα. Πολλά  είναι ήδη προς πώληση online – μερικά δίνονται με γενναίες  εκπτώσεις, όπως είναι συνηθισμένο όταν οι εταιρείες ενοικίασης διαθέτουν οχήματα.

Στην ανακοίνωση  σχετικά με την απόφαση, ο Hertz ανέφερε ότι το κόστος επισκευής ήταν ένας σημαντικός παράγοντας σε αυτή.

«Ενώ τα άμεσα λειτουργικά έξοδα ανά ημέρα συναλλαγής, εξαιρουμένων των συγκρούσεων και των ζημιών, είναι επίπεδες για το τρίμηνο και κάτω για το έτος, τα έξοδα που σχετίζονται με τη σύγκρουση και τις ζημιές, κυρίως που συνδέονται με τα ηλεκτρικά , παρέμειναν υψηλά στο τρίμηνο», υποστηρίζοντας έτσι την απόφαση της εταιρείας να ξεκινήσει την πώληση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της.

Η Hertz ανακοίνωσε  ότι η μείωση των οχημάτων  θα βοηθήσει  τα κέρδη της για το 2024.

Ο γίγαντας ενοικίασης αυτοκινήτων είχε ανακοινώσει τα σχέδιά του για την αγορά χιλιάδων ηλεκτρικών αυτοκινήτων το 2021, αλλά δύο χρόνια μετά η αγορά έχει αλλάξει. Όσοι αποφάσισαν να πάρουν από νωρίς ηλεκτρικό αυτοκίνητο ψάχνουν τώρα για νέα αλλά οι εναλλακτικές είναι λίγες και όσες υπάρχουν κοστίζουν ακριβά.

Ακόμη και στη Hertz, η ενσωμάτωση των ΗΕ φάνηκε να είναι δύσκολη  κατά περιόδους. Τον Οκτώβριο, ο Hertz προειδοποιούσε ήδη για υψηλότερα έξοδα επισκευής.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ