Κίνα: Βρέθηκαν χιλιάδες πακέτα παγωτού μολυσμένα με τον COVID-19

Δείγματα παγωτού από την Κίνα βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό, με τους υπεύθυνους  των υγειονομικών αρχών της Κίνας  να αναζητούν όσους πιθανόν κατανάλωσαν το συγκεκριμένο παγωτό.

Το μολυσμένο παγωτό ανάγκασε την παραγωγό εταιρεία Tianjin Daqiaodao Food να καταστρέψει 2.089 κιβώτια του προϊόντος, αλλά  σύμφωνα με εκτιμήσεις τουλάχιστον 4,836 πακέτα έχουν μολυνθεί.  

Επαρχίες, εκτός της Tianjin όπου παγωτά είχαν μεταφερθεί έχουν ειδοποιηθεί για τον εντοπισμό των πακέτων και την καταστροφή τους, ενώ όσοι πιθανά έχουν καταναλώσει το παγωτό έχουν ειδοποιηθεί να απευθυνθούν στις τοπικές υγειονομικές υπηρεσίες.

Συνολικά 1.812 πακέτα έχουν πάει σε άλλες επαρχίες της Κίνας εκ των οποίων 936 μπήκαν στα ψυγεία των καταστημάτων, αλλά μόνο 65 έχουν πουληθεί. Και οι 1.663 εργαζόμενη της βιομηχανίας παγωτού εξετάστηκαν για τον κορωνοϊό και τέθηκαν αμέσως σε καραντίνα.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV