Η Ν.Κορέα θέλει να «εισβάλει» στην Ευρώπη με το KF-X - Εναλλακτική στα ακριβά ευρωπαϊκά μαχητικά

Η Νότια Κορέα ετοιμάζεται να παρουσιάσει το πρωτότυπο του επόμενης γενιάς μαχητικού αεροσκάφους KF-X, στις αρχές του 2021, με τη νοτιοκορεατική αεροδιαστημική υπηρεσία να ευελπιστεί να κατακτήσει σημαντικό μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς μαχητικών με τους κορεάτες να θέλουν να επαναλάβουν επιτυχίες όπως με τα οπλικά χερσαία συστήματα και να εισχωρήσουν ακόμα και στην Ευρώπη.

Να σημειώσουμε ότι την τουρκική προσπάθεια παραγωγής αντίστοιχου μαχητικού εγχώρια και την ευρεία συνεργασία σε πολλά όπλα Άγκυρας-Σεούλ και που μπορεί να ανοίξει την πόρτα και για μια αντίστοιχη κίνηση στον τομέα των μαχητικών.

«Από το 2030 κι έπειτα, τα ευρωπαϊκά μαχητικά αεροσκάφη θα χρειαστούν αντικατάσταση εξαιτίας της ηλικίας τους» σχολίασε ο επικεφαλής μηχανικός του μαχητικού KF-X, στην «Korea Herald».

«Όμως το κόστος παραγωγής τους είναι σχετικά υψηλό. Η Αμερική έχει πλεονέκτημα κόστους, αλλά δεν εγκρίνει την πώληση νέων αεροσκαφών σε κάποιες χώρες» συνέχισε ο αρχιμηχανικός.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Νότια Κορέα σκοπεύει να αντικαταστήσει τα τρίτης γενιάς πολεμικά αεροσκάφη της, F-4 και F-5, για να ενισχύσει την αεροπορική της δύναμη απέναντι σε άλλες στρατιωτικές δυνάμεις.

«Το γενιάς 4,5 μαχητικό μας είναι μια “ριζοσπαστική μηχανή”» ανέφερε ο Λι Ιλ Γου, μιλώντας για τα εξελιγμένα συστήματα του πρότζεκτ KF-X. Η μαζική παραγωγή του αεροσκάφους αναμένεται να ξεκινήσει το 2026, έπειτα από 5 χρόνια δοκιμών σε έδαφος και αέρα.

Θα έχει ταχύτητα 1.83 Mach και ακτίνα δράσης 2.900 χιλιόμετρα. Έχει μέγιστο βάρος απογείωσης 25.580 κιλά και μπορεί να μεταφέρει οπλισμό 7.700 κιλών, σύμφωνα με το πόρταλ Janes.

 

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV