Οι Ουκρανοί που τους εκπαίδευε το ΓΕΣ αγοράζουν από την Τουρκία τη νέα τους κορβέτα!

 

Έτσι μεταδίδεται από τα διεθνή ΜΜΕ και έτσι εμείς θα τους εκπαιδεύουμε και η Τουρκία θα καρπώνεται τα οικονομικά οφέλη.

Σύμφωνα με προκαταρκτικά σχέδια, η κύρια κορβέτα[προφανώς οι MILGEM] μπορεί να κατασκευαστεί στην Τουρκία και τα άλλα πλοία της σειράς θα κατασκευάζονται σε εγχώρια ναυπηγεία.

Αυτό δήλωσε σήμερα 23 Οκτωβρίου ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός - Υπουργός Στρατηγικών Βιομηχανιών της Ουκρανίας  Όλεχ Ουρούσκι

στη διάρκεια συνέντευξης τύπου με θέμα «Μεταρρύθμιση της αμυντικής και αεροδιαστημικής βιομηχανίας της Ουκρανίας:  οι βασικές κατευθυντήριες γραμμές».

Όπως είπε: «η πρώτη κορβέτα θα κατασκευαστεί με τη συμμετοχή μας σε τουρκικό ναυπηγείο και όλες οι επόμενες θα κατασκευαστούν σε ουκρανικά ναυπηγεία. Θα δημιουργηθούν εδώ στην Ουκρανία, όχι στην Τουρκία. Αυτή είναι μια θεμελιώδης προϋπόθεση», δήλωσε ο Ουρούσκι.

Διευκρίνισε  ότι δεν υπάρχουν ακόμη λεπτομερείς συνομιλίες για το έργο αυτό με την τουρκική πλευρά, αλλά επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με κάποιο ενδιαφέρον του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας για τουρκικές κορβέτες.

Επίσης, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ανέφερε την μάλλον δύσκολη κατάσταση της ουκρανικής ναυπηγικής βιομηχανίας, τονίζοντας ότι το έργο θα βοηθήσει τον τομέα αυτόν, όπως σημειώνει το δημοσίευμα.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV