Σοβαρά προβλήματα άφησε πίσω της η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την ανατολική Μάνη, με τις τοπικές αρχές να μιλούν για πρωτοφανή κατάσταση για τα δεδομένα της περιοχής.

Οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές σε κατοικίες και υποδομές, ενώ ιδιαίτερα σοβαρά είναι τα προβλήματα που καταγράφονται στο οδικό δίκτυο.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Γιώργος Εξαρχάκος, ανέφερε ότι έχουν πληγεί οι κοινότητες Νύμφη, Έξω Νύμφιο, Κοκκάλα και Λάγια. Όπως σημείωσε, σε αρκετά σημεία δρόμοι έχουν υποστεί σημαντικές καταστροφές, ενώ ζημιές έχουν αναφερθεί και σε σπίτια.

«Είναι μια κατάσταση πρωτόγνωρη για την περιοχή μας», δήλωσε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι, παρά την έκταση των προβλημάτων, δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές.

Περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται επίσης σε Οίτυλο, Καραβοστάσι και Αλύπα, με την αναπληρώτρια δήμαρχο Γεωργία Λυροφώνη να περιγράφει μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση.

Σύμφωνα με την ίδια, η ορμή των υδάτων ήταν τέτοια ώστε αυτοκίνητα παρασύρθηκαν στη θάλασσα, ενώ σημαντικές ζημιές καταγράφηκαν τόσο στο οδόστρωμα όσο και σε γέφυρες.

Παράλληλα, κάτοικοι των πληγεισών περιοχών ζήτησαν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους, με τον δήμο να οργανώνει τη φιλοξενία τους στο κλειστό γυμναστήριο της Αρεόπολης.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται επί ποδός για την καταγραφή των ζημιών και την αντιμετώπιση των προβλημάτων, με την κατάσταση στο οδικό δίκτυο να αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προτεραιότητες για τις τοπικές αρχές.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ