Την επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη να υπακούσει τυφλά στις εντολές της Δύσης, βάζοντάς τες υπεράνω του ελληνικού εθνικού συμφέροντος και να επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα πληρώσει ο ελληνικός λαός και ελληνική κοινωνία καθώς αύριο λήγει το τελεσίγραφο της Μόσχας για πληρωμή όλων των συμβάσεων προμήθειας φυσικού αερίου σε ρούβλια.

Από τη στιγμή που η Ελλάδα τάσσεται υπέρ των δυτικών θέσεων θεωρείται δεδομένο ότι δεν θα πληρώσει σε ρούβλια τις εισαγωγές ρωσικού αερίου και συνεπώς με βάση ότι έχει ανακοινώσει Μόσχα από τις 31 Μαρτίου, θα διακοπούν.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, συγκαλεί εκτάκτως συνεδρίαση της ομάδας διαχείρισης κρίσεων, σήμερα, Τετάρτη, 30 Μαρτίου, καθώς αύριο 31 Μαρτίου εκπνέει το τελεσίγραφο της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Σκοπός της σύσκεψης είναι η αξιολόγηση εναλλακτικών σεναρίων για την επάρκεια εφοδιασμού της χώρας με φυσικό αέριο, σε περίπτωση διακοπής της τροφοδοσίας από τη Ρωσία.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο πρόεδρος της ΡΑΕ, Αθανάσιος Δαγούμας, ο πρόεδρος της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσης και Β Αντιπρόεδρος της ΡΑΕ, Δημήτρης Φούρλαρης, η διευθύνουσα σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ, Maria Rita Galli, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Εμπορίας, Κώστας Ξιφαράς, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Ιωάννης Κοπανάκης και εκπρόσωπος της διοίκησης του ΑΔΜΗΕ.

Η Η Ρωσία προχώρησε σε αυτή την πολύ έξυπνη ενέργεια, με σκοπό να δυναμώσει το νόμισμα της από τη στιγμή που όποιος θέλει να εισαγάγει ρώσικο αέριο θα πρέπει να πληρώνει σε ρούβλια.

Ταυτόχρονα επιτυγχάνει περαιτέρω αποδολαριοποίηση του πλανήτη και δίνει ένα ισχυρό χτύπημα στο ευρώ.

Την ίδια στιγμή καταφέρνει να δώσει στο ρώσικο ρούβλι status αποθεματικού νομίσματος. Είδηση φυσικά δεν θα αποδεχτεί κάτι τέτοιο, αλλά δεν έχει και μεγάλη σημασία καθώς ο κύβος ερρίφθη. Κίνα και Ρωσία είναι αποφασισμένες να αποβάλουν το δολάριο από το μεγαλύτερο μέρος των πλανητικών συναλλαγών.

Θεωρούν και έχει αποδεχτεί ότι έτσι είναι, ότι οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν το δολάριο ως μέσο γεωπολιτικών εκβιασμών.

Μόσχα και Πεκίνο συγκεντρώνουν γύρω τους κι άλλες δυσαρεστημένες χώρες και προχωρούν σε άμεσα και ευρεία χτυπήματα κατά του δολαρίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ