Στις 24 Οκτωβρίου το μνημόσυνο του Κ.Κατσίφα - Γιατί οι αρχές παρακολουθούν τους γονείς του;

Ήταν 28η ΟΚτωβρίου το 2018 όταν ο Κωνσταντίνος άφησε την τελευταία του πνοή επειδή τόλμησε να αντισταθεί στις πιέσεις των Αλβανών αστυνομικών και να υψώσει τη γαλανόλευκη στο στρατιωτικό νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων.

Επέβαλαν άλλη ημερομηνία

Δύο χρόνια μετά, θα πραγματοποιηθεί στους Βουλιαράτες την μνημόσυνη δέηση για τον θάνατο του Έλληνα πατριώτη όμως με προκλητική αυταρχικότητα, οι Αλβανικές Αρχές επέβαλαν να αλλάξει η ημερομηνία για το μνημόσυνο. Η μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα θα τιμηθεί τελικά στις 24 Οκτωβρίου και αυτό γιατί η αλβανική κυβέρνηση τρέμει την οργή των βορειοηπειρωτών που μπορεί να οδηγήσει σε επεισόδια, μια τέτοια μέρα όπου το ηθικό και η αγάπη για την πατρίδα τονώνονται ακόμα περισσότερο.

Παρακολούθηση από τις Αλβανικές αρχές

Οι χαροκαμένοι γονείς του πατριώτη που θυσιάστηκε αρνούμενος να κατεβάσει την ελληνική σημαία, εκτός από τον πόνο που ταλανίζει την ψυχή τους, βιώνουν καθημερινά το μαρτύριο να βλέπουν τις Αλβανικές Αρχές να παρακολουθούν κάθε τους κίνηση. Μαρτυρίες κατοίκων στο Himara,.gr αναφέρουν ότι τις τελευταίες ημέρες, οι μυστικές αλλά και φανερές δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας, παρακολουθούν στενά τους γονείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα και τις κινήσεις όλης της οικογένειας στο χωριό.

Σκάνδαλο με το πόρισμα

Την ίδια στιγμή, είναι ολοφάνερο ότι κάθε αγώνας για δικαίωση προσπαθεί να «στραγγαλιστεί» από την κυβέρνηση Ράμα αφού η οικογένεια ακόμη δεν έχει λάβει το πολυπόθητο πόρισμα της αλβανικής δικαιοσύνης για τις συνθήκες θανάτου του Κωνσταντίνου. Η υπόθεση εξελίσσεται σε σκάνδαλο καθώς έως τώρα, δύο εισαγγελείς υπέβαλαν την παραίτησή τους από την υπόθεση, αρνούμενοι προφανώς να εκδώσουν ψευδές πόρισμα.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV