Η Τουρκική οικονομία στα τάρταρα

Σύμφωνα με ανάλυση του οίκου αξιολόγησης Moody’sτα καθαρά συναλλαγματικά αποθέματα της Τουρκίας βρίσκονται κοντά στο σημείο μηδέν.

Παράλληλα  το έλλειμμα  της Τουρκίας μεγαλώνει και το εξωτερικό χρέος διογκώνεται.

Όπως επισημαίνει στην έκθεσή του ο εν λόγω  οίκος αξιολόγησης, η Τουρκία ποτέ δεν είχε ιδιαίτερα ισχυρά συναλλαγματικά αποθέματα, ωστόσο σήμερα, πλήν χρυσού, τα συνολικά της διαθέσιμα διαμορφώνονται 46,7 δις. δολάρια και αν εξαιρεθούν οι απαιτήσεις των τραπεζών, τότε τα καθαρά αποθέματα δεν ξεπερνούν τα 3 δισ $.

Παρόλα τα  παραπάνω οικονομικά της προβλήματα, την ανεργία και τον covid-19, πρέπει να επισημάνουμε ότι ι πολιτικός κόσμος της Τουρκίας, σύσσωμος πλην του κουρδικού κόμματος, στηρίζει και ενθαρρύνει την πολιτική Ερντογάν σε βάρος της Ελλάδας και αυτό χρειάζεται να δοθεί μεγάλη προσοχή από την Ελληνική Κυβέρνηση τα πολιτικά κόμματα και τον Ελληνικό λαό. Τα δύο εθνικιστικά κόμματα της Τουρκίας, αυτά των γκρίζων λύκων του Μπαχτσελί και του IYI της επίσης λύκαινας Ασκενέρ, συγκεντρώνουν άνω του 20% των Τούρκων ψηφοφόρων. Με τις παραπάνω επισημάνσεις θέλουμε να καταδείξουμε το μέγεθος του προβλήματος που λέγεται Τουρκία, αλλά και να αναθεωρήσουμε πολλά αναφορικά με μια σειρά από θέματα που άπτονται της Άμυνας και της Ασφάλειας της Πατρίδας.

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV