Η Γαλλία θα στείλει επιπλέον στρατιωτικές δυνάμεις στην Α. Μεσόγειο

Ο Γάλλος Πρόεδρος Ε.Μακρόν με δήλωσή του ανακοίνωσε, ότι  το  αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ενισχύσει  τη στρατιωτική παρουσία της Γαλλίας στην Α. Μεσόγειο, προσθέτοντας ότι αυτό θα γίνει σε συνεργασία με άλλους εταίρους της ΕΕ.

Στη συνέχεια κάλεσε την Τουρκία  να σταματήσει τις μονομερείς έρευνες για πετρέλαιο και να αποφύγει τις οποιεσδήποτε προκλητικές ενέργειες.

Τα παραπάνω έρχονται στον απόηχο της πρόσφατης επικοινωνίας του Γάλλου Προέδρου με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, αλλά και της γενικότερης συνεργασίας και του πλαισίου σχέσεων  Γαλλίας-Ελλάδας, τόσο σε πολιτικό όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο.

Η Ελλάδα από το 2005 ανήκει στις χώρες της «Γαλλοφωνίας», όπου υπάρχει πρόβλεψη για αλληλεγγύη σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας  μεταξύ των μελών του οργανισμού. Αυτός είναι ένας ακόμη πολύ  ενισχυτικός δεσμός μεταξύ των δύο χωρών.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV