Χάρτες-ντοκουμέντο: Τι συμφωνήθηκε με Αίγυπτο - «Σβήνει» η τουρκολιβυκή ΑΟΖ

...«Ξεχνά» Ρόδο και Μεγίστη

Αυτοί είναι οι χάρτες που δημοσίευσε το pronews.gr, οι οποίοι αποτυπώνουν την ξεκάθαρη κατάσταση, αναφορικά με την περιοχή που κερδίζει η Ελλάδα από την υπογραφή της μερικής οριοθέτησης της ΑΟΖ με την Αίγυπτο, αλλά και της περιοχής που μένει έξω και που είναι όλη η περιοχή ανατολικά του 28ου Μεσημβρινού.

Είναι αλήθεια ότι η περιοχή που αποδίδεται στην Ελλάδα από την υπογραφή με την Αίγυπτο, τέμνει το «λοξό» τουρκολυβικό σύμφωνο, με το οποίο συμπίπτουν σε συγκεκριμένη περιοχή, αλλά αφήνει έξω το κρίσιμο και στρατηγικό Καστελόριζο.

Όπως φαίνεται στον χάρτη Νο1 η διαγραμμισμένη περιοχή ανατολικά του 28ου Μεσημβρινού (κόκκινη γραμμή) είναι η ΑΟΖ που διεκδικεί η Τουρκία και που θεωρεί ότι της ανήκει.

Στον χάρτη Νο2 φαίνεται η τουρκική ΑΟΖ που διεκδικεί η Τουρκία σε συνάρτηση με το λοξό τουρκολυβικό σύμφωνο, το οποίο όμως τώρα «κόβεται» από την Ελληνική ΑΟΖ μετά την υπογραφή της με την Αίγυπτο.

Στον χάρτη Νο 3 φαίνεται η ελληνική ΑΟΖ (με κίτρινη διαγράμμιση), η ΑΟΖ που διεκδικεί η Τουρκία και το τουρκολιβυλικό σύμφωνο.

Στον χάρτη Νο4 φαίνεται η περιοχή της ΑΟΖ που αποδίδεται στην Ελλάδα (μεταξύ των δύο κόκκινων γραμμών) και με την μπλε γραμμή το όριο μεταξύ της μερικής οριοθέτησης Ελλάδας-Αιγύπτου.

Η κατάσταση είναι σίγο9υρα μπερδεμένη ακόμη και με τους χάρτες και η συνέχεια αναμένεται με… ενδιαφέρον.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV