«Υπό διάλυση» είναι τα αστυνομικά τμήματα της Ρόδου, με το προσωπικό να ξεπερνάει εαυτό, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των υπηρεσιών του, αλλά και για να αντιμετωπίσει τους εκατοντάδες αλλοδαπούς μουσουλμάνους  που έχουν κατακλύσει το νησί το τελευταίο διάστημα.

Ο  δηλώσεις του στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος της Ένωσης Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου Μανώλης Ανδρουλάκης, τονίζει  πως μέχρι τώρα όλοι οι συνάδελφοι του «έβαλαν πλάτη» για να βγει η σεζόν και να αντιμετωπιστούν οι αντίξοες συνθήκες του καλοκαιριού (φωτιά, αλλοδαποί κ.α.) όμως πλέον η κατάσταση έχει φθάσει στο μη περαιτέρω.

Ο ίδιος αναφέρει συγκεκριμένα παραδείγματα για αστυνομικά τμήματα όπου δεν υπάρχει προσωπικό για τα περιπολικά, αλλά μιλά και για το Αστυνομικό Τμήμα Αρχαγγέλου, όπου πλέον δεν υπάρχει αξιωματικός υπηρεσίας!

Την ίδια ώρα οι συνάδελφοι του, χωρίς άδειες και ρεπό όλο το προηγούμενο διάστημα, εργάζονται 16-18 ώρες για να καλυφθούν οι ανάγκες των υπηρεσιών τους, αλλά και για να γίνουν άμεσα οι μεταγωγές των εκατοντάδων αλλοδαπών μουσουλμάνων  που καθημερινά φθάνουν στη Ρόδο με τη συνοδεία περιπολικών του  λ.σ.

Ο κ. Ανδρουλάκης ζητά από τη φυσική και πολιτική τους ηγεσία αλλά και από τους τοπικούς φορείς να πιέσουν ώστε να γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης και των αναγκών που έχει η Ρόδος σε αστυνομικούς και να καλυφθούν άμεσα αυτές.

Έως και  εκατοντάδες είναι πλέον οι μουσουλμάνοι αλλοδαποί που καταπλέουν  καθημερινά  στη Ρόδο από τα γειτονικά παράλια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο τον Αύγουστο καταγράφηκαν οι αφίξεις περίπου 1150 ατόμων, όσων δηλαδή είχαν έρθει στη Ρόδο, όλο το 2022!

Το πρώτο οχταήμερο του Σεπτεμβρίου καταγράφηκαν 700 μουσουλμάνοι αλλοδαποί στη Ρόδο προερχόμενοι από τα τουρκικά παράλια, με τη συνοδεία περιπολικών σκαφών του λ.σ.

Χωρίς περιπολικά και αξιωματικό υπηρεσίας

Μιλώντας για το πόσο δυσχεραίνει η κατάσταση, ο πρόεδρος της Ένωσης Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου Μανώλης Ανδρουλάκης, εξηγεί πως «όταν είχε έρθει εδώ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου μας ο κ. Μιχάλης Καραμαλάκης του ζητήσαμε να μας βοηθήσει να βγάλουμε τη σεζόν και έπειτα να καθίσουμε να κάνουμε ένα συνολικό σχεδιασμό γιατί η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο!

Όμως στις 31 Αυγούστου το 70% των αποσπασμένων αστυνομικών έφυγε, με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες ξαφνικά να πάθουνε «μπλακάουτ» και σε συνδυασμό με την πίεση του μεταναστευτικού, που θέλει συνεχώς μεταγωγές, φύλαξη κ.α. άρα η συγκεκριμένη υπηρεσία χρειάζεται ενίσχυση και στήριξη.

Την ίδια ώρα χωρίς καμία ανάπαυλα το λ.σ. μεταφέρει αλλοδαπούς μουσουλμάνους στην Ελλάδα.

Στη Σάμο αλλοδαποί μουσουλμάνοι  ενημέρωσαν το λιμενικό ότι είχαν φτάσει στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Σάμου, πλησίον Ακρωτηρίου ¨ΠΡΑΣΣΟ¨.

Άμεσα στο σημείο και χωρίς καμία χρονοτριβή μετέβη Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης του λ.σ. όπου προέβη στην παραλαβή τριάντα πέντε (35) αλλοδαπών όλοι τους με άριστη κατάσταση στην υγεία τους και τους μετέφερε με απόλυτη ασφάλεια και ακρίβεια στον λιμένα Μαλαγαρίου ν. Σάμου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ