Νέες είσοδοι μουσουλμάνων αλλοδαπών από το συνοριακό πέρασμα του Έβρου χωρίς οι Αρχές να είναι σε θέση να αναχαιτίσουν τις συνεχώς αυξανόμενες ροές.

Διακινητής ο οποίος επιχείρησε να προωθήσει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας 17 αλλοδαπούς  συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεταξάδων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς εντοπίστηκε ενώ κινούνταν με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο στην Επαρχιακή Οδό Μικρού Δερείου-Μεγάλου Δερείου και κατά τον έλεγχο των αστυνομικών αρχών διαπιστώθηκε ότι πέραν της παράνομης διακίνησης μεταναστών στερείται και άδειας ικανότητας οδήγησης, αλλά προφανώς αυτό είναι το λιγότερο.

Σημειώνεται ότι κατασχέθηκε το εν λόγω όχημα, χρηματικό ποσό κι ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ ο δράστης και οδηγός του οχήματος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας.

Οι αλλοδαποί, η παράνομη είσοδος των οποίων στη χώρα δεν απασχολεί την Αρχές παρά μόνο η «παράνομη» μετακίνησή τους σε αυτή, θα οδηγηθούν σε μια από τις δεκάδες «δομές» φιλοξενίας για να καταγραφούν, με ότι στοιχεία επιλέξουν να δώσουν οι ίδιοι και στη συνέχεια να υποβάλλουν την απαραίτητη αίτηση ασύλου προκειμένου να παραμείνουν μόνιμα στη νέα τους χώρα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ