Στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς» νοσηλεύονται οι τρεις Κρητικοί (δύο αδέλφια ηλικίας 29 και 34 ετών και ο 29χρονος φίλος τους) μετά τους πυροβολισμούς που δέχθηκαν στο Γκάζι.

Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση, η κατάσταση του ενός τραυματία που υποβλήθηκε χθες σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι χαρακτηρίζεται σταθερή μεν, κρίσιμη δε. Ο ασθενής νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ της νευροχειρουργικης κλινικής. Όπως συμβαίνει σε όλες τις επεμβάσεις αυτού του τύπου, οι γιατροί αναφέρουν πως είναι κρίσιμα τα πρώτα 24ωρα.

Σοβαρή αλλά χωρίς να απειλείται η ζωή τους κρίνεται η κατάσταση των άλλων δύο τραυματιών. Πρόκειται για τον αδελφό του χειρουργημενου και έναν φίλο τους. Νοσηλεύονται σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας και παρακολουθούνται από τους γιατρούς.

Σύμφωνα με την κατάθεση ενός εκ των τραυματιών αλλά και της υπόλοιπης παρέας τους, οι δράστες δεν γνωρίζονταν με τα θύματα, προσθέτοντας πως οι τρεις Κρητικοί δεν προκάλεσαν τους δράστες.

Σχετικά με το πώς προκλήθηκε ο καβγάς, οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι δράστες των πυροβολισμών περνούσαν με το τζιπ τους και έριξαν νερά από λακκούβα στην παρέα των Κρητικών που με τη σειρά τους αντέδρασαν φωνάζοντας «Εεε». Τότε οι δράστες κατέβηκαν, τους προσέγγισαν και ξέσπασε ο καβγάς μεταξύ τους που κατέληξε στον πυροβολισμό των τριών νεαρών.

Αλβανοί μπράβοι οι δράστες που πυροβόλησαν τους τρεις Κρητικούς στο Γκάζι

Άτομα…  γνωστά στις Αρχές θεωρούνται τόσο ο πιστολέρο που άνοιξε πυρ χθες τα ξημερώματα στο Γκάζι όσο και ο συνεργός του με τους Αστυνομικούς να έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη του Τμήματος Εκβιαστών έχουν αναγνωρίσει στα τέσσερα βίντεο από κάμερες ασφαλείας τα άτομα τα οποία εμπλέκονται με κυκλώματα της νύχτας που δρουν στην ευρύτερη περιοχή.

Αστυνομικές πηγές κάνουν λόγο για αλβανούς που είναι γνωστοί ως μπράβοι στο Γκάζι αλλά και στις Αρχές οι οποίες όμως επειδή ακριβώς ήταν γνωστοί τους, τους  είχαν  αφήσει και αλωνίζουν ανενόχλητοι, χωρίς ποτέ να τους απελάσουν.

Και έτσι οι αλβανοί αφού δεν ενοχλήθηκαν ποτέ κάνουν ακριβώς ότι θα έκαναν και στην πατρίδα τους, δηλαδή να πυροβολούν εν ψυχρώ αθώους πολίτες.

Τώρα οι Αρχές έχουν εξαπολύσει το περίφημο «ανθρωποκυνηγητό» για να τους πιάσουν να τους στείλουν φυλακή χωρίς πάλι να τους απελάσουν ποτέ.

Βέβαια το πιθανότερο είναι οι δύο αλβανοί να «αυτοαπελαθούν» από μόνοι τους δηλαδή να γυρίσουν πίσω στην αγαπημένη τους πατρίδα για να αποφύγουν τη σύλληψη. Φυσικά και  αργότερα θα επιχειρήσουν να ξανάρθουν πίσω στην Ελλάδα, γιατί ως γνωστόν η χώρα μας είναι ιδιαιτέρα ελκυστική για τα εγκληματικά στοιχεία των Βαλκανίων και του Καυκάσου.

Ο τρόπος δράσης του πιστολέρο αποτύπωνεται, εξάλλου, και στο βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή της επίθεσης.

Ο εύσωμος άνδρας με απόλυτη ψυχραιμία και άγνοια κινδύνου σηκώνει το όπλο του και ανοίγει πυρ σε βάρος των τριών, νεαρών Κρητικών, σημαδεύοντας τα θύματά του στο κεφάλι.

Χρησιμοποιώντας μικρό όπλο, παλάμης όπως λέγεται, δεν λογαριάζει τους εκατοντάδες θαμώνες νυχτερινών μαγαζιών που περπατάνε στην οδό Ιάκχου και πυροβολεί εν ψυχρώ, όπως άλλωστε θα έκανε και στη χώρα του. Αλλά τα κάνει στην Ελλάδα καθώς μπορεί.

Στη συνέχεια επιβιβάζονται μαζί με το συνεργό του στο πολυτελές όχημα και εξαφανίζονται.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ