Ξεκινά το πρόγραμμα μετεκπαίδευσης 2.000 στελεχών της Ομάδας ΔΙΑΣ

Ξεκινά σήμερα το πρόγραμμα μετεκπαίδευσης για 2.000 στελέχη της Ομάδας ΔΙΑΣ με πρακτικά αντικείμενα (χρήση όπλων, τεχνικές σύλληψης, σωματικής έρευνες, καταδιώξεων, πρώτες βοήθειες κ.ά.) και θεωρητικά όπως το ποινικό δίκαιο, τους κανόνες χρήσης όπλων, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον ρατσισμό κατά ατόμων της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ και Ρομά.

Επίσης, η μετεκπαίδευση περιλαμβάνει και μαθήματα ψυχολογίας (συμπεριφοράς προς τους πολίτες, προς άτομα με ειδικές ανάγκες, διαχείρισης θυμού και βίαιης συμπεριφοράς, τρόπους αποτελεσματικής επικοινωνίας με τον πολίτη κ.ά.). Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου η μετεκπαίδευση θα γίνει ανά ομάδες των 100 αστυνομικών για έξι ημέρες από σήμερα (29 Νοεμβρίου) μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου. Με το πέρας της εκπαίδευσης θα υπάρχουν και αξιολογήσεις με τα μέθοδο των γραπτών εξετάσεων.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV