Ξεκινά η αξιοποίηση δύο αερόστατων επιτήρησης της Frontex

Στις 29 Ιουλίου ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Α. Στεφανής, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του ως Εθνικός Συντονιστής για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος, συγκάλεσε σύσκεψη, κατά την οποία πραγματοποιήθηκε αποτίμηση της τρέχουσας κατάστασης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κ. Φλώρος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου Π. Γεωργιάδης, ο Β΄ Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΛΣ – ΕΛΑΚΤ) Αντιναύαρχος Γ. Αλεξανδράκης ΛΣ, ο Προϊστάμενος Κλάδου Αλλοδαπών & Προστασίας Συνόρων της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ) Υποστράτηγος Δ. Μάλλιος, ο Α΄ Υποδιοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) Β. Γκρίζης, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια Γ4/ΥΠΕΞ Σύμβουλος Πρεσβείας Β΄ Π. Καρανίκα και η Νομική Σύμβουλος του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών Μ. Μυρογιάννη.

Ο ΥΦΕΘΑ τόνισε την καθοριστική σημασία διατήρησης της εξαιρετικής διυπουργικής και διυπηρεσιακής συνεργασίας, ενώ χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Είμαστε ισχυροί και υπερήφανοι που φυλάμε τα σύνορά μας. Συνεχίζουμε δυναμικά, με την ίδια ένταση». Επί του πεδίου, η πλέον πρόσφατη εξέλιξη για τη βελτίωση της επιτήρησης των ελληνοτουρκικών συνόρων είναι η έναρξη της επιχειρησιακής αξιοποίησης των 2 αερόστατων της Frontex, που διαθέτουν υπερσύγχρονες κάμερες εμβέλειας άνω των 10 μιλίων, με έδρα την Αλεξανδρούπολη και τη Λήμνο.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV