ΛΣ: Έξι απόπειρες παραβίασης των Εθνικών Χωρικών Υδάτων από αλλοδαπούς

Από χθες το βράδυ μέχρι και σήμερα νωρίς το μεσημέρι στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Λέσβου είχαν καταγραφεί συνολικά έξι περιστατικά κατά τα οποία λέμβοι με αλλοδαπούς επιχείρησαν να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα με τη συνοδεία τουρκικών ακταιωρών, τονίζει σε νέα ανακοίνωσή του το Λιμενικό.

Πρόκειται για νέα ανακοίνωση αναφορικά με την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο καθώς το πρωί της Παρασκευής είχε δοθεί στη δημοσιότητα βίντεο ντοκουμέντο στο οποίο απεικονίζεται μία τουρκική ακταιωρός να παρενοχλεί σκάφος του λιμενικού στα ανοιχτά της Λέσβου.

Όπως σημειώνει, και στις έξι αυτές περιπτώσεις Πλοία Ανοικτής Θαλάσσης καθώς και περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής ήταν παρόντα στο πεδίο και παρακολουθούσαν στενά τα περιστατικά.

Καμία από τις λέμβους αυτές δεν εισήλθε στα Εθνικά Χωρικά Ύδατα, παρά τις συνεχείς προσπάθειες των τουρκικών ακταιωρών να τις ωθήσουν εντός αυτών, συμπληρώνει το Λιμενικό, που κάνει λόγο και για περιστατικό παρενόχλησης σκάφους του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από τουρκική ακταιωρό. Σε όλες τις περιπτώσεις όλοι οι αλλοδαποί επιβαίνοντες «περισυνελέγησαν» (δηλαδή τους οδήγησαν πίσω στα τουρκικά παράλια)  από τουρκικές ακταιωρούς.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV