Περίπου 4,5 μήνες έχουν περάσει από το τραγικό περιστατικό αιματοχυσίας στα Βορίζια, κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους ο 39χρονος Φανούρης Καργάκης και η 56χρονη Ευαγγελία Φραγκιαδάκη, ενώ υπήρξαν και τραυματίες. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η ένταση στην περιοχή παραμένει ιδιαίτερα υψηλή.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ, δεν έχουν εκλείψει οι φραστικές αντιπαραθέσεις και τα επεισόδια μεταξύ μελών των δύο οικογενειών, ενώ συχνά κατατίθενται καταγγελίες στην Αστυνομία, με σκοπό την παρέμβαση και τη λήψη μέτρων.

Ένα ακόμη περιστατικό έντασης σημειώθηκε το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, στον ναό του χωριού, λίγο πριν την περιφορά του Επιταφίου. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, πριν ακουστεί το «γλυκύ μου έαρ», υπήρξαν προπηλακισμοί που προκάλεσαν αναστάτωση στους παρευρισκόμενους πιστούς, ενώ δεν έλειψαν και κινήσεις έντασης, με κάποιους να πετούν ακόμη και τα κεριά που κρατούσαν.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η Αστυνομία ενημερώθηκε την επόμενη ημέρα, ενόψει της Ανάστασης, ώστε να ληφθούν προληπτικά μέτρα και να αποφευχθεί νέα κλιμάκωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο χωριό υπάρχει διαρκής αστυνομική παρουσία, με περιπολικά να βρίσκονται σε επιφυλακή σε 24ωρη βάση, δύο ανά βάρδια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ