Το παρακάτω μήνυμα έστειλε χθες Σάββατο ο Κυβερνήτης του Τέξας, Greg Abbott:

«Το Τέξας έγραψε ιστορία ως η πρώτη και μοναδική πολιτεία που έχτισε το δικό της τείχος στα σύνορα. Η κατασκευή είναι σε εξέλιξη. Δεν θα εγκαταλείψουμε τις προσπάθειές μας να ασφαλίσουμε τα σύνορα».

Ετσι ο Αμποτ -που κάνει λόγο για «εισβολή» 6 εκ. παράνομων μεταναστών τα τελευταία 3 χρόνια από τα σύνορα με το Μεξικό- έχει στείλει την Εθνοφρουρά του Τέξας στα σύνορα αφενός για το συρματόπλεγμα και κυρίως για να μην αφήσει τους Ομοσπονδιακούς του Μπάιντεν να το κόψουν.

Στο πλευρό του και ο Ρον Ντε Σάντις της Φλόριδας που από το αεροδρόμιο Σέσιλ του Τζάκσονβιλ το πρωί της Πέμπτης (1/2) είπε πως θα στείλει «1.000 μέλη της Εθνοφρουράς και εθελοντές της Πολιτειακής Φρουράς της Φλόριντα για να βοηθήσουν το Τέξας» και πως «χωρίς σύνορα δεν έχουμε χώρα».

Στο Τέξας η κατάσταση μέρα με τη μέρα παίρνει μεγάλες διαστάσεις όταν ο κυβερνήτης της Πολιτείας, Γκρεγκ Αμποτ, προκειμένου να σταματήσει τις χιλιάδες των παράνομων μεταναστών που εισέρχονται από τα νότια σύνορα έστησε ένα συρματόπλεγμα (που τώρα μετατρέπει σε τείχος.

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε… παράνομο το συρματόπλεγμα κι έδωσε εντολή στις ομοσπονδιακές αρχές να το κόψουν.

Ομως ο Αμποτ κατηγορεί την κυβέρνηση του Μπάιντεν ότι δεν εφαρμόζει το άρθρο 4, τμήμα 4, του Συντάγματος το οποίο αναφέρει πως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση οφείλει να προστατεύει κάθε Πολιτεία της χώρας από «εισβολή» και επικαλούμενος το «άρθρο 1, τμήμα 10, παράγραφος 3» τονίζει «την συνταγματική εξουσία της Πολιτείας του Τέξας να υπερασπίζεται και να προστατεύει τον εαυτό της.

Και την στιγμή που δεν δείχνει ενδιαφέρον για τα δικά του σύνορα, ο Τ.Μπάιντεν ευχαριστεί την ΕΕ που στέλνει 50 δισ. ευρώ στον Β.Ζελένσκι και δηλώνει ότι θα ενισχύσει και ο ίδιος περισσότερο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ