Χιλιάδες διαδηλωτές στο Νίγηρα έχουν περικυκλώσει την γαλλική στρατιωτική βάση απαιτώντας από τους Γάλλους να εγκαταλείψουν άμεσα τη χώρα και μάλιστα εκατοντάδες από αυτούς πραγματοποίησαν έφοδο σε μία προσπάθεια να εισβάλουν στις γαλλικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προχώρησε σε δηλώσεις τύπου γαλλικής αυτοκρατορίας, καθώς δήλωσε ότι «Μπουρκίνα Φάσο, Νίγηρας και Μάλι, υπάρχουν λόγω της Γαλλίας».

Εντύπωση, προκάλεσε το γεγονός ότι οι διαδηλωτές κρατούσαν ρωσικές, κινεζικές, ινδικές, και βορειοκορεατικές σημαίες!

Που σημαίνει πως θεωρούν τις λεγόμενες χώρες των BRICS και την Βόρεια Κορέα ως ένα ενιαίο γεωπολιτικό μπλοκ,

Η κατάσταση όπως εξελίσσεται για την Δύση στην Αφρική είναι πάρα πολύ άσχημη καθώς αυτό που σχηματίζεται στον υπόλοιπο πλανήτη εναντίον της είναι πολύ μεγαλύτερο από τα ίδια τα BRICS.

Να σημειωθεί ότι το Γενικό Επιτελείο των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων ανακοίνωσε χθες πως εάν υπάρξει επίθεση στις γαλλικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Νίγηρα, η Γαλλία θα απαντήσει στρατιωτικά.

Η Αφρική ήταν η τελευταία ελπίδα για την Ευρώπη για να διαθέτει πρώτες ύλες και ενέργεια στα χρόνια που έρχονται από τη στιγμή που έχασε τις ρωσικές ενεργειακές πηγές αλλά και με την εισδοχή στα BRICS, της Σαουδικής Αραβίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Ιράν χάνει επί της ουσίας και τους ασιατικούς ενεργειακούς πόρους, αφού μαζί τους θα κατευθυνθούν γεωπολιτικά και άλλες χώρες της περιοχής όπως το Κατάρ, το Κουβέιτ, κ.λ.π.

Φυσικά η Βενεζουέλα είναι χαμένη προ πολλού για την Δύση άρα ότι είχε απομείνει για την Ευρώπη προέρχονταν από την Αφρική.

Στην Αφρική αυτή τη στιγμή συντελείται μία σαρωτική γεωπολιτική αλλαγή, υπέρ του ρωσοκινεζικού άξονα, που θα φέρει μεγάλη πίεση στην ευημερία των ευρωπαϊκών κοινωνιών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ