Η Βρετανία σχεδιάζει την αποστολή στρατευμάτων στην δυτική Ουκρανία όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του στην βρετανική εφημερίδα Telegraph, ο Βρετανός ΥΠΑΜ Γκραντ Σαπς, με το πρόσχημα της εκπαίδευσης του ουκρανικού Στρατού!

Στο θέμα αυτό αναφέρεται και ο βρετανικός Guardian!

«Ο Γκραντ Σαπς είπε ότι είχε συνομιλίες με διοικητές του βρετανικού Βασιλικού Στρατού σχετικά με τη μεταφορά του επίσημου προγράμματος εκπαίδευσης υπό την ηγεσία του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ουκρανία, αντί να υλοποιείται σε βάσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και άλλα μέλη του ΝΑΤΟ.

Ζήτησε επίσης περισσότερες βρετανικές αμυντικές εταιρείες να δημιουργήσουν εργοστάσια στην Ουκρανία».

Ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Γκραντ Σαπς είπε ότι αυτό ισχύει ιδιαίτερα στη δυτική Ουκρανία, όπου η Βρετανία μπορεί να κάνει «περισσότερα» από την απλή εκπαίδευση του ουκρανικού στρατού, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης στρατιωτικής παραγωγής εκεί.

Δεν προσδιόρισε τι εννοεί λέγοντας… περισσότερα.

«Νομίζω ότι υπάρχει μια ευκαιρία για την οποία μίλησα σήμερα για να φέρω τελικά την εκπαίδευση πιο κοντά και να την φέρω ουσιαστικά στην Ουκρανία», είπε.

Όπως σημειώνει η Telegraph, η ανάπτυξη βρετανικών στρατευμάτων στην Ουκρανία θα σήμαινε σημαντική κλιμάκωση αφού η Βρετανία θα είχε άμεση στρατιωτική συμμετοχή στη σύγκρουση.

Πρόσφατα ο Βρετανός ΥΠΑΜ, επισκέφτηκε το Κίεβο και υποσχέθηκε περαιτέρω στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία από την Βρετανία.

Η Αμερικανίδα βουλευτής των Ρεπουμπλικανών Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν δήλωσε ότι το σχέδιο της Βρετανίας είναι η αρχή του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου!

«Θα ξεκινήσουν τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.  Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτό. Όχι, σε αμερικανικά στρατεύματα στην Ουκρανία» τόνισε η Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν.

Το Ηνωμένο Βασίλειο μελετά επίσης με ποιον «ρόλο» μπορεί να στείλει πλοία στην Μαύρη Θάλασσα για να προστατεύσει εμπορικά πλοία από τη Ρωσία, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Γκραντ Σαπς στην ίδια συνέντευξη στην στην εφημερίδα Telegraph.

«Η Βρετανία είναι μια ναυτική δύναμη, επομένως μπορούμε να βοηθήσουμε και να δώσουμε συμβουλές, καθώς τα ύδατα είναι διεθνή».

Άμεση ήταν η απάντηση του πρώην Ρώσου προέδρου Ν.Μεντβέντεφ, ο οποίος αναφερόμενος στις δηλώσεις αυτές είπε πως αν αναπτύξει στρατεύματα στην Ουκρανία η Βρετανία τότε θα αποτελεί «νόμιμο στόχο».

Παρόμοια προειδοποίηση απηύθυνε και στην Γερμανία.

«Ο αριθμός των ανίκανων ηγετών στις χώρες του ΝΑΤΟ αυξάνεται.

Ένας νεοεμφανιζόμενος ανόητος, ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, αποφάσισε να εισάγει μαθήματα αγγλικής γλώσσας για Ουκρανούς στρατιώτες στο ουκρανικό έδαφος. Με άλλα λόγια, μετατρέπει τους εκπαιδευτές του σε νόμιμους στόχους για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, έχοντας πλήρη επίγνωση ότι θα εξαλειφθούν ανηλεώς.

Και όχι ως μισθοφόροι αλλά συγκεκριμένα ως Βρετανοί ειδικοί του ΝΑΤΟ.

Ένας άλλος ανόητος, ο επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας στη Γερμανία με ένα δύσκολο επίθετο, απαιτεί την άμεση προμήθεια πυραύλων Taurus στους Ουκρανούς εθνικιστές.

Αυτό γίνεται για να μπορέσει το καθεστώς του Κιέβου να χτυπήσει το ρωσικό έδαφος για να αποδυναμώσει τις γραμμές ανεφοδιασμού του στρατού μας.

Προφανώς, αυτό λέγεται ότι είναι σύμφωνο με το διεθνές δίκαιο. Λοιπόν, σε αυτή την περίπτωση, τα χτυπήματα στα γερμανικά εργοστάσια που παράγουν αυτούς τους πυραύλους θα είναι επίσης απολύτως σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».

Η κατάσταση στην Ουκρανία, εκτραχύνεται και λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις για όλο τον πλανήτη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ