Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν παρακολούθησε τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για τη συμπλήρωση 75 ετών από την ανακήρυξη της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Κορέας μαζί με την κόρη του, η οποία, πιστεύεται ότι ονομάζεται Κιμ Γιου Αε.

Η στρατιωτική παρέλαση έγινε στην πλατεία που φέρει το όνομα του πρώτου ηγέτη της χώρας, του Κιμ Ιλ Σουνγκ, του παππού του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Υψηλόβαθμη κινεζική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε την Πιονγκγιάνγκ και είχε συνομιλίες με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων (KCNA).

Σε επιστολή του, ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ εξέφρασε την επιθυμία του να ενισχύσει την στρατηγική συνεργασία μεταξύ της χώρας του και της Βόρεια Κορέας.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έστειλε επίσης επιστολή στον Κιμ Γιονγκ Ουν, στην οποία υπογραμμίζει ότι Μόσχα και Πιονγκγιάνγκ θα ισχυροποιήσουν τις διμερείς σχέσεις τους με σκοπό να εγγυηθούν την ασφάλεια και την σταθερότητα στην κορεατική χερσόνησο και στην ευρύτερη περιοχή της βορειοανατολικής Ασίας.

Ο Κιμ αναμένεται να ταξιδέψει στη Ρωσία τις επόμενες εβδομάδες, προκειμένου να συναντήσει τον Β.Πούτιν και να συζητήσουν εξοπλιστικά προγράμματα για την υποστήριξη της ρωσικής επέμβασης στην Ουκρανία, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ