Τελικά η απόπειρα των Χούθι να χτυπήσουν το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Carney (DDG-64) στα ανοιχτά της Υεμένης ήταν πολύ πιο σοβαρή από όσο αρχικά έδειχνα οι αναφορές καθώς οι πύραυλοι των ανταρτών είχαν στόχο το Ισραήλ

Έτσι γίνεται γνωστό ότι οι Αμερικανοί αναχαίτιζαν επιθέσεις επί 9 ώρες!  Αρχικά οι αξιωματούχοι είχαν δηλώσει ότι δεν ήταν σαφές τι στόχευαν οι πύραυλοι.

Σύμφωνα με τις αναφορές αυτές, το αντιτορπιλικό – κλάσης Arleigh Burke – USS Carney αναχαίτισε τουλάχιστον 4 πυραύλους Cruise και 15 drones που εκτοξεύθηκαν από τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης, όλα μέσα σε μια περίοδο 9 ωρών.

Αρχικά είχε μεταδοθεί πως οι πύραυλοι και τα drones των υποστηριζόμενων από το Ιράν ανταρτών Χούθι, στόχευαν το USS Carney, που έπλεε στην Ερυθρά Θάλασσα.

Όπως όμως καταγράφηκε από τα ραντάρ του αντιτορπιλικού, οι «στόχοι» – δηλαδή οι πύραυλοι και τα drones των Χούθι – εντοπίστηκαν να ακολουθούν μια τροχιά παράλληλα με την ακτή της Σαουδικής Αραβίας στην Ερυθρά Θάλασσα και κατευθύνονταν ξεκάθαρα προς το Ισραήλ.

Ο 5ος στόλος του Ναυτικού των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα πολλές εικόνες από το αντιτορπιλικό USS Carney (DDG-64) στην Ερυθρά Θάλασσα, που δείχνουν την εκτόξευση των πυραύλων επιφανείας-αέρος RIM-66M προκειμένου να αναχαιτίσουν τους πυραύλους Cruise και τα drones που εκτοξεύτηκαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα από τους Χούθι.

Θυμίζουμε ότι το αντιτορπιλικό πλοίο του Ναυτικού των ΗΠΑ USS Carney που επιχειρεί στη Μέση Ανατολή αναχαίτισε πολλαπλά βλήματα κοντά στις ακτές της Υεμένης την Πέμπτη, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CNN.

Ένας από τους αξιωματούχους δήλωσε ότι οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από τους υποστηριζόμενους από το Ιράν μαχητές Χούθι, οι οποίοι εμπλέκονται σε συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Υεμένη.

Το περιστατικό έρχεται εν μέσω μεγάλης ανησυχίας για πιθανή ιρανική επιθετικότητα, καθώς οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή συνεχίζουν να αυξάνονται μετά την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ. Το Ιράν είναι εδώ και καιρό υποστηρικτής της Χαμάς.

Το κίνημα Χούθι στην Υεμένη ανακοίνωσε μία μεγάλη τζιχαντιστική επιστράτευση, σκοπός της οποίας είναι να υποστηρίξει την παλαιστινιακή Χαμάς στον πόλεμό της με το Ισραήλ.

https://youtu.be/6j9lsmtIMJY

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ