Το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη 29 Μαρτίου, ότι εκτόξευσε ένα νέο κατασκοπευτικό δορυφόρο που διαθέτει προηγμένες δυνατότητες λήψης εικόνων.

Ο «δορυφόρος παρατήρησης» Ofek-13 τέθηκε σε τροχιά από βάση εκτόξευσης στο κεντρικό Ισραήλ, στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, ανέφερε σε μια ανακοίνωση το υπουργείο Άμυνας.

«Θα συνεχίσουμε να αποδεικνύουμε ότι δεν υπάρχουν όρια, ακόμη και στον ουρανό, για την ισραηλινή άμυνα και ότι θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις ικανότητές της σε όλες τις διαστάσεις απέναντι σε πολλαπλές προκλήσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας.

Θα υποβληθεί σε σειρά δοκιμών ο Ofek-13

Ο Ofek-13, που αναπτύχθηκε από τον δημόσιο όμιλο Israel Aerospace Industries (ΙΑΙ), αναμένεται να παραδοθεί στον ισραηλινό στρατό αφού υποβληθεί σε σειρά δοκιμών σε τροχιά, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Ο Ofek-13 είναι ο πιο προηγμένος του είδους του, με μοναδικές ικανότητες παρατήρησης, και θα επιτρέψει τη συλλογή πληροφοριών υπό οποιεσδήποτε μετεωρολογικές συνθήκες και συνθήκες ορατότητας», αναφέρει η ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για το ραντάρ συνθετικού διαφράγματος το οποίο διαθέτει ο δορυφόρος.

Το Ισραήλ εντάχθηκε στην ολιγομελή λέσχη των διαστημικών δυνάμεων το 1988 με την εκτόξευση του πρώτου δορυφόρου του Ofek («Ορίζοντας» στα εβραϊκά).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ