Οι Παλαιστίνιοι ανακοίνωσαν ότι έλαβαν νέες προειδοποιήσεις από τον στρατό του Ισραήλ να μετακινηθούν από τη βόρεια Γάζα προς το νότιο τμήμα της λωρίδας, με την πρόσθετη προειδοποίηση ότι θα μπορούσαν να αναγνωριστούν ως υποστηρικτές «τρομοκρατικής οργάνωσης» εάν παρέμεναν στη θέση τους, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Reuters.

Και αυτό εν μέσω νέων ανακοινώσεων του ισραηλινού στρατού ότι θα ενταθούν οι βομβαρδισμοί.

Το μήνυμα παραδόθηκε με φυλλάδια που έφεραν το όνομα και το λογότυπο των Ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας από το Σάββατο και μέσω ηχητικών μηνυμάτων σε κινητά τηλέφωνα σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας.

«Επείγουσα προειδοποίηση, προς τους κατοίκους της Γάζας. Η παρουσία σας βόρεια του Wadi Gaza θέτει τη ζωή σας σε κίνδυνο. Όποιος επιλέξει να μην εγκαταλείψει τη βόρεια Γάζα προς τα νότια του Wadi Gaza μπορεί να αναγνωριστεί ως συνεργός τρομοκρατικής οργάνωση», ανέφερε το φυλλάδιο.

Οι αρχές του Ισραήλ έχουν ήδη προειδοποιήσει τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας να μετακινηθούν προς τον νότο, αν και οι Παλαιστίνιοι δήλωσαν ότι μέχρι τώρα δεν είχαν ενημερωθεί ότι θα θεωρηθούν υποστηρικτές “τρομοκρατών”, αν δεν το πράξουν.

Αρκετοί σημειώνουν πως το ταξίδι προς το νότο εξακολουθεί να είναι επικίνδυνο εν μέσω αεροπορικών βομβαρδισμών, ενώ πρόσθεσαν ότι από τις ισραηλινές επιδρομές έχουν πληγεί και περιοχές στο νότιο τμήμα του θύλακα.

Έτσι φαίνεται ότι ολοένα και περισσότερο φαίνεται ότι πλησιάζουμε στην «ώρα μηδέν» για χερσαία επιχείρηση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στη Γάζα με τον εκπρόσωπο των IDF, υποναύαρχο Ντάνιελ Χαγκάρι, να ανακοινώνει ότι το Ισραήλ αυξάνει τις πυραυλικές επιδρομές του στη Γάζα.

Την ίδια σχεδόν ώρα ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ του Ισραήλ Χέρτζι Χαλεβί σε επίσκεψή του το βράδυ του Σαββάτου σε μονάδα που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Γάζα ήταν ακόμα πιο σαφής ως προς τις προθέσεις του Ισραήλ: Θα μπούμε στη Γάζα.

«Θα ξεκινήσουμε μια επαγγελματική αποστολή για να χτυπήσουμε στελέχη και δομές της Χαμάς έχοντας στην καρδιά μας τις μνήμες για ό,τι συνέβη πριν από δύο εβδομάδας. Η Γάζα είναι ένα πυκνοκατοικημένο περιβάλλον και ο εχθρός προετοιμάζεται. Αλλά να είστε σίγουροι ότι και εμείς προετοιμαζόμαστε το ίδιο» είπε ο Χαλεβί.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ