Πολεμικό επεισόδιο έλαβε χώρα στους ουρανούς της Συρίας μεταξύ ρωσικών μαχητικών Su-35S και τριών αμερικανικών MQ-9 Reaper (πολλοί τα αποκαλούν Predator B) όπου τα ρωσικά αεροσκάφη αναχαίτισαν τα αμερικανικά UAV

To επεισόδιο εξελίχθηκε πάνω από τη βορειοανατολική Συρία και το ανακοίνωσε το αμερικανικό ΥΠΑΜ.

«Σε αντίθεση με τα καθιερωμένα πρότυπα και τα πρωτόκολλα, τα ρωσικά αεροσκάφη έριξαν πολλές βόμβες με αλεξίπτωτο μπροστά από τα drones, αναγκάζοντας τα να κάνουν ελιγμούς αποφυγής», δήλωσε ο υποπτέραρχος της αμερικανικής Αεροπορίας Άλεξ Γκρίνκεβιτς.

«Επιπλέον, ένας Ρώσος πιλότος άνοιξε τον μετακαυστήρα μπροστά από το MQ-9, μειώνοντας έτσι την ικανότητα του χειριστή να πετά με ασφάλεια το UAV».

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ δημοσιεύει πλάνα από το περιστατικό, το οποίο δείχνει μια κοντινή πτήση του Su-35S και την απελευθέρωση φωτιστικών βομβών SAB-250-200 κατά μήκος της πορείας των αμερικανικών drones.

Το επεισόδιο αυτό φαίνεται πως έχει σχέση με την πρόσφατη συγκέντρωση συριακών δυνάμεων στο όριο επαφής με τους ισλαμιστές που ελέγχουν την επαρχία της Ιντλίμπ.

Η ρωσική Αεροπορία προσφάτως χτύπησε θέσεις των ισλαμιστών και υπόγειες εγκαταστάσεις τους στην περιοχή και φαίνεται πως προετοιμάζεται μία γενική επίθεση του συριακού Στρατού ο οποίος έχει μεταφέρει και πολλές επίλεκτες μονάδες Tiger και αλεξιπτωτιστών.

Φαίνεται πως θα υπάρξει στρατιωτική επιχείρηση προς αποκατάσταση του συριακού εδάφους στη συγκεκριμένη επαρχία.

Προφανώς, οι Ρώσοι επιδιώκουν να εμποδίσουν τους Αμερικανούς να έχουν πληροφόρηση των κινήσεων των συριακών στρατευμάτων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ