(Ανανέωση  20:15)  Αυξήθηκαν οι νεκροί από την επίθεση με drones που εξαπολύθηκε σήμερα σε βάρος μιας στρατιωτικής ακαδημίας της Χομς, στην κεντρική Συρία, φτάνοντας τους 100, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι στρατιωτικοί και τουλάχιστον εννέα πολίτες, μεταξύ των οποίων παιδιά, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο. Από την επίθεση τραυματίστηκαν επίσης 140 άνθρωποι.

Επίθεση με drones εξαπολύθηκε σήμερα εναντίον μιας στρατιωτικής ακαδημίας της Χομς, στην κεντρική Συρία, τη στιγμή που γινόταν μια τελετή προαγωγής αξιωματικών, σύμφωνα με τον συριακό στρατό, σκοτώνοντας τουλάχιστον επτά ανθρώπους σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Τρομοκρατικές οργανώσεις» στόχευσαν «μια τελετή προαγωγής αξιωματικών στη στρατιωτική ακαδημία της Χομς, χρησιμοποιώντας drones φορτωμένα με εκρηκτικά, αμέσως μετά τη λήξη της τελετής», ανέφερε ο συριακός στρατός. Έκανε λόγο για πολλούς νεκρούς, ανάμεσά τους «στρατιωτικοί και πολίτες» και «δεκάδες τραυματισμούς» μεταξύ των οποίων αξιωματικοί και μέλη των οικογενειών τους.

Ο στρατός διεμήνυσε ότι θα «απαντήσει αποφασιστικά» σε «αυτή τη δειλή, πρωτοφανή τρομοκρατική επίθεση».

https://twitter.com/DD_Geopolitics/status/1709966165211271387

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ