Η Σαουδική Αραβία υποδέχεται σήμερα ειδική σύνοδο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), στην οποία αναμένεται να κυριαρχήσει ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας και η ένταση στη Μέση Ανατολή.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, εκπρόσωποι των Παλαιστινίων και υψηλόβαθμοι διπλωμάτες που συμμετέχουν στις προσπάθειες τερματισμού του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς είναι μεταξύ των συμμετεχόντων σε αυτή τη συνεδρίαση του WEF που θα διαρκέσει δύο ημέρες και θα πραγματοποιηθεί στο Ριάντ.

Ο Μπλίνκεν θα φτάσει στη σαουδαραβική πρωτεύουσα αύριο Δευτέρα «για να συζητήσει τις τρέχουσες προσπάθειες με στόχο την επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα η οποία θα επιτρέψει την απελευθέρωση των ομήρων», επεσήμανε χθες Σάββατο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Θα δώσει επίσης έμφαση στη σημασία στην αποτροπή μιας διάχυσης» στην περιοχή του πολέμου που διεξάγει το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας μετά τις φονικές επιθέσεις της Χαμάς στο έδαφός του στις 7 Οκτωβρίου, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ.

«Ο κόσμος περπατά σήμερα σε τεντωμένο σκοινί, προσπαθώντας να βρει την ισορροπία μεταξύ της ασφάλειας και της ευημερίας», σχολίασε χθες ο Φαϊσάλ αλ Ιμπραχίμ ο Σαουδάραβας υπουργός Σχεδιασμού στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το WEF.

«Συνεδριάζουμε σε μια στιγμή που ένα λάθος κρίσης, μια λάθος εκτίμηση ή ένα λάθος επικοινωνίας θα μπορούσε να επιτείνει τις προκλήσεις» που αντιμετωπίζουμε, πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ