Στοκχόλμη: Ένοπλος με μαχαίρι έξω από το Βασιλικό Παλάτι – Τον πυροβόλησαν αστυνομικοί
Ο άνδρας συνελήφθη μετά την επέμβαση των αστυνομικών

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο κέντρο της Στοκχόλμης, όταν αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον άνδρα έξω από το Βασιλικό Παλάτι.
Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 18:30 τοπική ώρα, στην περιοχή Lejonbacken, ακριβώς έξω από το παλάτι. Οι Αρχές κινητοποιήθηκαν έπειτα από αναφορές για έναν άνδρα που φέρεται να κρατούσε όπλο και να συμπεριφερόταν επιθετικά.
Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση πραγματικών πυρών προκειμένου να τον ακινητοποιήσουν. Ο άνδρας τέθηκε τελικά υπό κράτηση, ενώ οι Αρχές ανέφεραν ότι δεν υπήρχε πλέον κίνδυνος για το κοινό.
Μέχρι στιγμής, ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί εάν ο συλληφθείς τραυματίστηκε από τα πυρά των αστυνομικών.
Σύμφωνα με δημοσιογράφο της σουηδικής εφημερίδας Aftonbladet, από το σημείο ακούστηκαν τέσσερις με πέντε πυροβολισμοί. Η αστυνομική κινητοποίηση ήταν μεγάλη, καθώς περίπου 20 περιπολικά και άλλα αστυνομικά οχήματα έσπευσαν στην περιοχή.
Οι Αρχές προχώρησαν παράλληλα στον αποκλεισμό μεγάλου τμήματος της πλευράς του παλατιού που βρίσκεται απέναντι από τη Βασιλική Όπερα. Για την επιτήρηση του αποκλεισμένου χώρου χρησιμοποιήθηκαν και drones.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο άνδρας φέρεται να κρατούσε μαχαίρι και να καλούσε τους φρουρούς του παλατιού να τον πυροβολήσουν. Οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες εξελίχθηκε το περιστατικό παραμένουν υπό διερεύνηση.
Οι Αρχές εξετάζουν πλέον τι προηγήθηκε της αστυνομικής επέμβασης, καθώς και τους λόγους για τους οποίους ο άνδρας βρέθηκε έξω από το Βασιλικό Παλάτι υπό αυτές τις συνθήκες.
Το σημείο παρέμεινε αποκλεισμένο όσο οι αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούσαν έρευνες και συνέλεγαν στοιχεία για το περιστατικό.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για την ταυτότητα του άνδρα ή για το αν υπήρξαν τραυματισμοί από την αστυνομική επέμβαση. Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να αποσαφηνιστεί πλήρως τι συνέβη έξω από το Βασιλικό Παλάτι.
























































