Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρότειναν το Σάββατο σχέδιο ψηφίσματος για το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, στο οποίο αναφέρεται ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του και απαιτεί από το Ιράν να σταματήσει να εξάγει όπλα σε «πολιτοφυλακές και τρομοκρατικές ομάδες που απειλούν την ειρήνη και την ασφάλεια σε ολόκληρη την περιοχή».

Το Reuters αναφέρει ότι το σχέδιο κειμένου, το οποίο έχει δει, ζητεί την προστασία των αμάχων -συμπεριλαμβανομένων εκείνων που προσπαθούν να φτάσουν σε ασφαλές μέρος- σημειώνει ότι τα κράτη πρέπει να συμμορφώνονται με το διεθνές δίκαιο όταν απαντούν σε «τρομοκρατικές επιθέσεις» και προτρέπει για «συνεχή, επαρκή και ανεμπόδιστη» παράδοση βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας.

Δεν έχει καταστεί σαφές σαφές εάν ή πότε οι ΗΠΑ σκοπεύουν να θέσουν το σχέδιο ψηφίσματος σε ψηφοφορία. Σημειώνεται ότι ήδη ενοπλες οργανώσεις χρηματοδοτούμενες από το Ιράν ανέλαβαν την ευθύνη για τις επιθέσεις σε αμερικανικές αεροπορικές βάσεις στη Συρία και στο Ιράκ.

Για να περάσει ένα ψήφισμα χρειάζεται τουλάχιστον εννέα ψήφους υπέρ και όχι βέτο από τη Ρωσία, την Κίνα, τις ΗΠΑ, τη Γαλλία ή τη Βρετανία.
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ