Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Ρωσία μετά τον στασιασμό των 24 ωρών του Γεβγκένι Πριγκόζιν και των μαχητών της Wagner.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από την Μόσχα «καρατομούνται» ο Ρώσος υπουργός Aμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και ο Ρωσος αρχηγός του ρωσικού Επιτελείου Βαλερί Γερασίμοφ.

Πηγές αναφέρουν ότι την θέση του ΥΠΑΜ θα την πάρει ο Σεργκέι Σουροβίκιν (ο βασικός υπεύθυνος της αντιστροφής του πολέμου στην Ουκρανία προς όφελος των Ρώσων από το φθινόπωρο και μετά) και άλλες πως θα την πάρει ο Αλεξέι Ντιούμιν με τον Σουροβίκιν να γίνεται αρχηγός των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Ο Βαλερί Γερασίμοφ και ο Σεργκέι Σοϊγκού βρισκόντουσαν στο στόχαστρο επικριτών εδώ και αρκετούς μήνες καθώς θεωρούνταν υπεύθυνοι για τις ήττες που είχε υποστεί ο ρωσικός Στρατός από το Σεπτέμβριο μέχρι το Νοέμβριο με αποτέλεσμα να χάσει βασικές πόλεις στην περιφέρεια του Χάρκοβο και την Χερσώνα.

Στην πραγματικότητα μετά απ’ όλα όσα έχουν γίνει μία καρατόμηση τους είναι η μόνη λογική επιλογή.

Θεωρούνταν επίσης υπεύθυνοι για την εικόνα που παρουσίασε ο ρωσικός στρατός από την έναρξη των επιχειρήσεων και για αρκετούς μήνες αργότερα, καθώς οι Ρώσοι φάνηκαν να έχουν αδυναμίες από τις επικοινωνίες μέχρι και την διοικητική μέριμνα και σε πολλές περιπτώσεις και στην εκπαίδευσή τους.

Αντίθετα, όλα άλλαξαν από τη στιγμή που ανέλαβε επί της ουσίας την διοίκηση των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία ο Σεργκέι Σουροβίκιν, ένας επιτυχημένος στρατηγός από τις επιχειρήσεις στην Συρία, ο οποίος κατάφερε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα στις ρωσικές δυνάμεις, να θέσει ρεαλιστικούς στόχους και από την άνοιξη και μετά να καταφέρει μία σειρά από μεγάλες ήττες κατά των Ουκρανών και των χιλιάδων ΝΑΤΟϊκών μισθοφόρων στα μέτωπα της Ουκρανίας.

Ένας άνθρωπος, όπως έχει αποδεχτεί υψηλής νοημοσύνης και το κυριότερο που δε φοβάται να προσαρμόζεται στις καταστάσεις και να πράττει τα δέοντα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ