Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία θα θεωρήσει την Πολωνία έναν από τους πρωταρχικούς στόχους της εάν αναπτυχθούν εκεί ΝΑΤΟϊκά πυρηνικά όπλα προειδοποιώντας έτσι την Βαρσοβία να μην προβεί σε μία τέτοια ενέργεια.

«Κινήσεις σε αυτήν την κατεύθυνση δεν θα παράσχουν μεγαλύτερη ασφάλεια (στην Πολωνία ή σε άλλες χώρες που φιλοξενούν τέτοια όπλα)», δήλωσε σήμερα ο Ριαμπκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Δεν μιλάω καν για μόνιμη ανάπτυξη, η οποία συζητείται επίσης έντονα από τους θερμοκέφαλους στη Βαρσοβία. Επομένως, όλοι εκείνοι οι πολιτικοί που συζητούν τώρα με ενθουσιασμό ένα τέτοιο σχέδιο στην Πολωνία και πέρα, για τους δικούς τους λόγους, πρέπει να καταλάβουν το εξής:

Αυτή η κατεύθυνση δεν θα κάνει πιο ασφαλή την Πολωνία, αλλά οι αντίστοιχες εγκαταστάσεις θα γίνουν σίγουρα στόχος».

Τη Δευτέρα, 22 Απριλίου, ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα δήλωσε πως η Βαρσοβία είναι έτοιμη να υποδεχθεί στο έδαφός της πυρηνικά όπλα, αν το ΝΑΤΟ, του οποίου είναι μέλος, αποφασίσει να ενισχύσει το ανατολικό σκέλος του για να αντιμετωπίσει την ανάπτυξη νέων όπλων από τη Ρωσία στο Καλίνινγκραντ και στη Λευκορωσία.

«Αν οι σύμμαχοί μας αποφάσιζαν να αναπτύξουν πυρηνικά όπλα στο έδαφός μας για να ενισχύσουν την ασφάλεια του ανατολικού σκέλους του ΝΑΤΟ, είμαστε έτοιμοι να το πράξουμε», δήλωσε ο Πολωνός πρόεδρος μιλώντας στην εφημερίδα Fakty.
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ