Στις εκπαιδευτικές ασκήσεις, τις οποίες παρακολούθησε από πρώτο χέρι το Business Insider κοντά στο Fairbanks της Αλάσκας, συμμετέχει η 11η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία του Στρατού των ΗΠΑ στον Ειρηνικό (USARPAC), μαζί με στρατεύματα από πάνω από δώδεκα διεθνείς συμμάχους και εταίρους.

Αυτά τα πολεμικά παιχνίδια προσομοιώνουν σενάρια μάχης σε θερμοκρασίες υπό το μηδέν και απρόβλεπτες συνθήκες της Αρκτικής, προκαλώντας τους στρατιώτες να προσαρμόσουν τον εξοπλισμό, τις στρατηγικές και το ψυχικό τους σθένος σε πραγματικό χρόνο.

Ο υποστράτηγος Brian S. Eifler, σε συνέντευξή του στο Business Insider, τόνισε την αυστηρότητα αυτών των ασκήσεων: «Είναι ένα σκληρό περιβάλλον».

Αυτή η ετοιμότητα δεν αφορά μόνο τη φυσική προετοιμασία, αλλά και την καλλιέργεια μιας νοοτροπίας αρκετά ανθεκτικής ώστε να αντέχει και να λειτουργεί σε ένα από τα πιο αφιλόξενα κλίματα του κόσμου.

Η σημασία της Αρκτικής στη στρατιωτική στρατηγική δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Με το Πεντάγωνο να προσδιορίζει την Κίνα ως την «πρόκληση» των Ηνωμένων Πολιτειών και λαμβάνοντας υπόψη τις στρατηγικές θέσεις της Ρωσίας και της Βόρειας Κορέας, η περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού έχει καταστεί κεντρικό σημείο για τις αμερικανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Ο στρατηγός Charles A. Flynn, διοικητής του USARPAC, υπογράμμισε τη σημασία της ευελιξίας στη στρατιωτική ετοιμότητα, δηλώνοντας ότι αυτά τα ποικίλα περιβάλλοντα αντιπροσωπεύουν τις «συνθήκες όπου οι δυνάμεις μας είναι πιο πιθανό να επιχειρήσουν».

Τα περιβάλλοντα της Αρκτικής και της ζούγκλας, που βρίσκονται στα αντίθετα άκρα του περιβαλλοντικού φάσματος, παρέχουν ολοκληρωμένα πεδία εκπαίδευσης για τους στρατιώτες ώστε να αναπτύξουν τις δεξιότητες που απαιτούνται για μια ποικιλία καταστάσεων μάχης.

Οι στρατιώτες που συμμετέχουν σε αυτές τις ασκήσεις έχουν εκφράσει τις μοναδικές προκλήσεις που θέτει η Αρκτική. Από την προσαρμογή στο ακραίο κρύο μέχρι την πλοήγηση σε χιονισμένα τοπία, η εκπαίδευση είναι αυστηρή και απαιτητική. Ωστόσο, είναι ακριβώς αυτές οι προκλήσεις που τους προετοιμάζουν για την πολυπλοκότητα του σύγχρονου πολέμου, όπου η προσαρμοστικότητα και η ανθεκτικότητα είναι το κλειδί.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ