Μαζική επίθεση κατά πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα πραγματοποίησαν οι Χούθι την Τρίτη, με τα αμερικανικά πλοία και αεροσκάφη να την αποκρούουν επί δέκα ώρες. 

Συγκεκριμένα, το αντιτορπιλικό USS Laboon και τα αεροσκάφη F/A-18E/F 18 Super Hornet της ομάδας κρούσης του αεροπλανοφόρου Eisenhower κατέρριψαν 12 μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τρεις βαλλιστικούς πυραύλους και δύο πυραύλους κρουζ, ξεκινώντας περίπου στις 6:30 π.μ. τοπική ώρα, ανακοίνωσε η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ στο Twitter.

Οι Χούθι έχουν εντείνει τις επιθέσεις εναντίον εμπορικών πλοίων που διέρχονται από την Ερυθρά Θάλασσα – μια σημαντική ναυτιλιακή αρτηρία – αφότου το Ισραήλ κήρυξε τον πόλεμο στη Χαμάς μετά την τρομοκρατική επίθεση της 7ης Οκτωβρίου που στοίχισε τη ζωή σε περίπου 1.200 ανθρώπους, ανάμεσά τους 33 Αμερικανοί.

Επίσης, την Τρίτη, οι Χούτι εξαπέλυσαν επίθεση σε εμπορικό πλοίο με σημαία Λιβερίας που κατευθυνόταν από τη Σαουδική Αραβία προς το Πακιστάν.

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι, Γιαχία Σάρε, δήλωσε ότι η επίθεση στο MSC United VIII έγινε αφού το πλήρωμα του πλοίου «δεν ανταποκρίθηκε» στις κλήσεις των ναυτικών δυνάμεων της, μαζί με «επανειλημμένα προειδοποιητικά μηνύματα».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ