Τρεις Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι 24 τραυματίστηκαν μέχρι τώρα, στην επίθεση στην παράνομη βάση που έχουν δημιουργήσει οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις στο έδαφος της Συρίας, κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία,

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι τρία μέλη του αμερικανικού Στρατού σκοτώθηκαν και πολλά τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης μη επανδρωμένου αεροσκάφους εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων που σταθμεύουν στη βορειοανατολική Ιορδανία, κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Ο Ιορδανός Mουχάμαντ αλ Μπουμπαϊντίν δήλωσε στο ιορδανικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο al Mamlaka ότι η επίθεση έγινε στην βάση Αλ-Τανφ στη Συρία.

«Η επίθεση έγινε σε αντίποινα για τον βομβαρδισμό της Υεμένης», αναφέρουν πηγές των Χούθι.

Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι έχει αυξηθεί ο αριθμός των μελών του αμερικανικού στρατιωτικού προσωπικού που μπορεί να έχουν τραυματιστεί στην επίθεση σε βάση της βορειοανατολικής Ιορδανίας, με 34 μέλη του στρατού να τελούν υπό ιατρική παρακολούθηση για πιθανούς τραυματικούς εγκεφαλικούς τραυματισμούς.

Μερικοί από τους τραυματίες μεταφέρονται με ασθενοφόρα από τη στρατιωτική βάση στην Ιορδανία, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Ανακοίνωση νωρίτερα του αμερικανικού Στρατού ανέφερε ότι τρεις Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 25 τραυματίστηκαν στην επίθεση.

Η επίθεση, όπως αναφέρει το γραφείο τύπου του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν φέρεται να έχει γίνει από αντάρτες που χρηματοδοτεί και εξοπλίζει το Ιράν και προειδοποιεί πως «η απάντηση θα είναι σκληρή», όπως μεταδίδει το BBC.

«Ακόμη συλλέγουμε πληροφορίες για την επίθεση, γνωρίζουμε, όμως, ότι πραγματοποιήθηκε από ριζοσπαστικές μαχητικές ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν που δρουν στη Συρία και το Ιράκ» τόνισε ο Μπάιντεν σε δήλωσή του χαρακτηριστικά.

«Μην έχετε καμία αμφιβολία – όλοι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν όταν έρθει η ώρα» πρόσθεσε.

Να σημειωθεί πως, αυτή είναι η πρώτη φορά που Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώνονται στην περιοχή. Υπήρξαν επιθέσεις σε αμερικανικές βάσεις, αλλά χωρίς θύματα από τον αμερικανικό Στρατό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ