Ο Γιούρι Ουσάκοφ σύμβουλος του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν, ξεκαθάρισε ότι η Μόσχα δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να «παγώσει» η σύγκρουση στην Ουκρανία κατά μήκος της σημερινής γραμμής επαφής.

Μιλώντας στο ρωσικό μέσο Vesti, ο Ουσάκοφ επανέλαβε τη θέση του Κρεμλίνου σχετικά με την πορεία της σύγκρουσης, αποκλείοντας κατηγορηματικά το ενδεχόμενο μιας προσωρινής κατάπαυσης των εχθροπραξιών στη γραμμή του μετώπου.

«Γνωρίζετε τη θέση μας. Αυτό το ενδεχόμενο αποκλείεται», δήλωσε χαρακτηριστικά, απαντώντας σε ερώτηση για το κατά πόσο θα μπορούσε να υπάρξει ένα «πάγωμα» της σύγκρουσης κατά μήκος της γραμμής επαφής.

Σε ότι αφορά το μέτωπο στην ανατ. Ουκρανία σύμφωνα με το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο, καταγράφηκαν 244 μάχες το τελευταίο 24ωρο. Το πιο καυτό σημείο παραμένει η κατεύθυνση Ποκρόβσκ (Donetsk).Ρ

Άπό την πλευρά του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την κατάληψη οικισμών όπως ο Andreevskaya στο Ντόνεστσκ.

Κατέλαβαν επίσης τους οικισμούς Orekhovatka και Krasnopodillya στην ίδια περιοχή.

Προωθήσεις σε διάφορους τομείς (Βορράς, Δύση, Νότος, Ανατολή).

Το Κίεβο αναφέρει ότι απέκρουσε δεκάδες επιθέσεις, ιδιαίτερα στο Ποκρόβσκ, και ισχυρίζεται σημαντικές ρωσικές απώλειες (περίπου 1.210 προσωπικό την προηγούμενη μέρα σύμφωνα με τις δικές τους εκτιμήσεις).

Η ένταση παραμένει υψηλή και στις δύο πλευρές με μαζικές επιθέσεις drones από την Ουκρανία βαθιά στη Ρωσία και συνεχείς ρωσικές επιθέσεις στο μέτωπο + σε πολιτικές υποδομές.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ