Ο Λευκός Οίκος ζήτησε  από το Κογκρέσο έναν τεράστιο αμυντικό  προϋπολογισμό ύψους 886,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το οικονομικό έτος 2024, με 842 δισ. δολάρια να πηγαίνουν απευθείας στο Πεντάγωνο.

Τα υπόλοιπα θα διατεθούν για στρατιωτικές δαπάνες άλλων ομοσπονδιακών υπηρεσιών.

Ο Νόμος περί Εξουσιοδότησης Εθνικής Άμυνας του 2024 θα είναι πιθανότατα πολύ υψηλότερος από το αίτημα του Λευκού Οίκου, καθώς το Κογκρέσο πρόσθεσε δεκάδες δισεκατομμύρια στους δύο προηγούμενους στρατιωτικούς προϋπολογισμούς. Για το 2023, ο Μπάιντεν ζήτησε 813 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά το Κογκρέσο πρόσθεσε 45 δισεκατομμύρια δολάρια, ανεβάζοντας το τελικό NDAA στα 858 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το Κογκρέσο θα μπορούσε εύκολα να φέρει το NDAA του 2024 σε πάνω από 900 δισεκατομμύρια δολάρια, πλησιάζοντας στο όριο του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων!

Οι NDAA δεν περιλαμβάνουν τα κεφάλαια που έχουν εγκριθεί για τον πόλεμο της Ουκρανίας, τα οποία θα μπορούσαν να προσθέσουν άλλα 100 δισεκατομμύρια δολάρια εάν οι ΗΠΑ συνεχίσουν να δαπανούν για τη σύγκρουση με τον ίδιο ρυθμό.

Σε μια δήλωση σχετικά με το αίτημα, ο υπουργός Άμυνας Lloyd Austin είπε ότι τα κεφάλαια απαιτούνται για την αντιμετώπιση της Κίνας, την οποία το Πεντάγωνο έχει προσδιορίσει ως κορυφαία προτεραιότητά του.

«Το αίτημα για τον προϋπολογισμό του Προέδρου παρέχει τους απαραίτητους πόρους για την αντιμετώπιση της πρόκλησης από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, την αντιμετώπιση προηγμένων και επίμονων απειλών, την επιτάχυνση της καινοτομίας και του εκσυγχρονισμού και τη διασφάλιση λειτουργικής ανθεκτικότητας εν μέσω μεταβαλλόμενου κλίματος», δήλωσε ο Austin.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ