Ιρανικό σχέδιο δολοφονίας κατά του Γιαΐρ Νετανιάχου στη Φλόριντα – Τον απομάκρυναν άμεσα από το Μαϊάμι
Η συγκεκριμένη αποκάλυψη έρχεται λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις του ίδιου του Μπενιαμίν Νετανιάχου

Ο 35χρονος ΓιαΐρΝετανιάχου, γιος του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου φέρεται να είχε βρεθεί στο στόχαστρο ιρανικού σχεδίου δολοφονίας την περίοδο που ζούσε στη Φλόριντα, στην περιοχή του Μαϊάμι.
Η συγκεκριμένη αποκάλυψη έρχεται λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις του ίδιου του Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος είχε αναφέρει δημόσια ότι το Ιράν επιχείρησε να δολοφονήσει έναν από τους δύο γιους του, χωρίς όμως να αποκαλύψει αρχικά ποιον.
«Το Ιράν προσπάθησε να δολοφονήσει έναν από τους γιους μου»
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είχε αναφερθεί στην υπόθεση κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο ισραηλινό Channel 14.
«Το Ιράν έβαλε στο στόχαστρο έναν από τους γιους μου. Το Ιράν προσπάθησε να τον δολοφονήσει», είχε δηλώσει, εξηγώντας παράλληλα γιατί θεωρεί απαραίτητα τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται για την οικογένειά του.
Ο Νετανιάχου δεν είχε διευκρινίσει εάν επρόκειτο για τον Γιαΐρ ή τον Άβνερ.
Ωστόσο, σύμφωνα με την πηγή που επικαλείται το Newsmax, ο στόχος ήταν ο μεγαλύτερος γιος του, Γιαΐρ, ο οποίος είχε περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα στη Φλόριντα.
Οι ισραηλινές υπηρεσίες φέρεται να ενημέρωσαν τις αμερικανικές Αρχές
Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, οι ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών είχαν λάβει ήδη από τον Δεκέμβριο του 2025 πληροφορίες σχετικά με φερόμενο σχέδιο εναντίον του Γιαΐρ Νετανιάχου.
Οι πληροφορίες αυτές διαβιβάστηκαν στις αμερικανικές Αρχές, καθώς υπήρχε η εκτίμηση ότι άτομα που συνδέονταν με το Ιράν μπορεί να βρίσκονταν ήδη στην περιοχή του Μαϊάμι.
Η αμερικανική πηγή υποστήριξε ότι είχε πραγματοποιηθεί παρακολούθηση της κατοικίας και των κινήσεων του 35χρονου, γεγονός που προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση των υπηρεσιών ασφαλείας.
Ο Γιαΐρ, ο οποίος συνοδεύεται από ισραηλινή ομάδα ασφαλείας, φέρεται να έλαβε εντολή να εγκαταλείψει άμεσα την περιοχή.
Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έφυγε τόσο βιαστικά ώστε δεν πήρε μαζί του προσωπικά αντικείμενα και επέστρεψε στο Ισραήλ. Έκτοτε φέρεται να παραμένει στη χώρα.
Η υπόθεση παρέμενε μέχρι τώρα υπό περιορισμούς δημοσιοποίησης
Το ισραηλινό Channel 12 μετέδωσε ότι πληροφορίες για το συγκεκριμένο σχέδιο ήταν γνωστές εδώ και αρκετούς μήνες σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης, ωστόσο η δημοσιοποίησή τους είχε περιοριστεί από τη στρατιωτική λογοκρισία.
Ο Γιαΐρ Νετανιάχου έχει τα τελευταία χρόνια αποκτήσει ιδιαίτερα έντονη παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο δραστήριους υποστηρικτές των πολιτικών θέσεων του πατέρα του.
Ο μικρότερος γιος του πρωθυπουργού, Άβνερ Νετανιάχου, βρίσκεται στο Ισραήλ.
Ενισχύθηκε η προστασία της οικογένειας
Η αποκάλυψη έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία το Ισραήλ έχει αυξήσει τα μέτρα προστασίας για την οικογένεια του πρωθυπουργού.
Τον Ιούλιο αποφασίστηκε η παράταση της προστασίας της Σιν Μπετ για τη σύζυγο του Νετανιάχου, Σάρα, αλλά και για τους δύο γιους του.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, η προστασία των Γιαΐρ και Άβνερ αναμένεται να συνεχιστεί για πέντε ακόμη χρόνια, ακόμη και στην περίπτωση που ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δεν βρίσκεται πλέον στην πρωθυπουργία.
Ο ίδιος ο Νετανιάχου έχει χρησιμοποιήσει την υπόθεση ως επιχείρημα υπέρ των αυξημένων μέτρων ασφαλείας για τα μέλη της οικογένειάς του, υποστηρίζοντας ότι η προστασία τους δεν αποτελεί «πολυτέλεια».
Μέχρι στιγμής, πάντως, οι πληροφορίες για το φερόμενο σχέδιο βασίζονται στις αναφορές των αμερικανικών και ισραηλινών μέσων και δεν έχουν δημοσιοποιηθεί από τις αμερικανικές Αρχές όλες οι λεπτομέρειες της υπόθεσης.
























































