Ο Στρατός της Νότιας Κορέας, ανακοίνωσε πως η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε «βαλλιστικό πύραυλο αγνώστων στοιχείων» ανοιχτά της ανατολικής της ακτής.

Η ακτοφυλακή της Ιαπωνίας ανακοίνωσε επίσης ότι η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε αντικείμενο που μπορεί να είναι βαλλιστικός πύραυλος και ότι έχει ήδη πέσει.

Ο Γενικός Επιτελάρχης της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι η εκτόξευση έγινε την Κυριακή, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες όπως το πόσο μακριά πέταξε.

Η εκτόξευση έρχεται λίγες μέρες αφότου η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε ένα μπαράζ βλημάτων πυροβολικού κοντά στα τεταμένα θαλάσσια σύνορα με τη Νότια Κορέα, ωθώντας τη Νότια Κορέα να πραγματοποιήσει παρόμοιες ασκήσεις βολής στην ίδια περιοχή, όπως μεταδίδει το Associated Press.

Σε μια συνάντηση του κυβερνώντος κόμματος στα τέλη Δεκεμβρίου, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν υποσχέθηκε να επεκτείνει το πυρηνικό του οπλοστάσιο και να εκτοξεύσει πρόσθετους κατασκοπευτικούς δορυφόρους για να αντιμετωπίσει αυτό που αποκάλεσε «συγκρουσιακές κινήσεις υπό την ηγεσία των ΗΠΑ».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ