(Ανανέωση 22:35) Πληροφορίες για το πώς το Ισραήλ πήρε την απόφαση για να κλιμακώσει τις επιχειρήσεις στη Γάζα δίνουν αξιωματούχοι.

Ειδικότερα, δύο Ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο Axios ότι η απόφαση για την επέκταση των χερσαίων επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας ελήφθη χθες το βράδυ από το ισραηλινό πολεμικό υπουργικό συμβούλιο μαζί με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Μία ακόμα σημαντική πληροφορία είναι ότι της απόφασης προηγήθηκαν αναφορές από διπλωμάτες ότι οι διαπραγματεύσεις για τους ομήρους στο Κατάρ είχαν φτάσει σε αδιέξοδο.

Υπενθυμίζεται πως ο εκπρόσωπος των IDF (Ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας) ανακοίνωσε επέκταση των χερσαίων επιχειρήσεων ενώ ήδη τεθωρακισμένα του Ισραήλ έχουν εισέλθει στη Γάζα.

Ήταν οι σημερινοί πρωτοφανείς αεροπορικοί βομβαρδισμοί στη βόρεια Γάζα το πρελούδιο της έναρξης της χερσαίας επιχείρησης του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας;

Αυτό είναι το ερώτημα που διατυπώνουν όσοι έγιναν μάρτυρες των σφοδρότατων βομβαρδισμών στη βόρεια Γάζα σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες σημειώνονται μετακινήσεις αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων οχημάτων του ισραηλινού Στρατού κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ σε ορισμένες περιοχές του τείχους που χωρίζει τη Γάζα από το νότιο Ισραήλ σημειώνονται πυρά όπλων.

Παράλληλα αναφέρεται ότι ισραηλινά άρματα μάχης έχουν  ήδη διασχίσει τη διαχωριστική γραμμή και τώρα βρίσκονται μεσα στη Γάζα.

Συμφώνα με τον Ιορδανό υπουργό Εξωτερικών Αϊμάν Σαφάντι «Το Ισραήλ μόλις εξαπέλυσε χερσαίο πόλεμο» στη Λωρίδα της Γάζας και το αποτέλεσμα θα είναι μια «ανθρωπιστική καταστροφή επικών διαστάσεων», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ιορδανός υπουργός ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ότι εάν κάποια χώρα καταψηφίσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την αραβική πρόταση που προωθεί το Αμάν για «ανθρωπιστική εκεχειρία» στη Γάζα, αυτό θα σημαίνει ότι «εγκρίνει αυτόν τον παράλογο πόλεμο, αυτούς τους παράλογους σκοτωμούς».

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών  Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν δήλωσε ότι το «Ισραήλ πάτησε το κουμπί».

https://twitter.com/MeastConflicts/status/1717964343256781078?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1717964343256781078%7Ctwgr%5Eabdbcf267fdf0225ecf11a46840645902a047722%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.godlikeproductions.com%2Fforum1%2Fmessage5355140%2Fpg896

Όλες οι επικοινωνίες από και προς τη Γάζα έχουν διακοπεί δείγμα ότι ενδέχεται να ξεκινά ήδη η χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ.

Εκτιμάται ότι η χερσαία επιχείρηση υποστηρίζεται με πάνω από 150 μαχητικά αεροσκάφη του Ισραήλ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ