Ένα φρικιαστικό έγκλημα με φόντο μια διαδικτυακή απάτη και την υπόσχεση εύκολου πλουτισμού συγκλονίζει την πόλη Μποπάλ της κεντρικής Ινδίας.

Θύμα είναι ένας 17χρονος πλανόδιος πωλητής, ο οποίος, σύμφωνα με την αστυνομία, παρασύρθηκε σε απομονωμένο σημείο από ομάδα νεαρών και δολοφονήθηκε, καθώς οι δράστες είχαν πειστεί από ψευδή βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι τα γεννητικά του όργανα μπορούσαν να πωληθούν στη μαύρη αγορά έναντι περίπου 12 εκατομμυρίων ρουπιών, ποσού που αντιστοιχεί σε σχεδόν 100.000 λίρες.

Ως βασικός οργανωτής της υπόθεσης φέρεται ένας 20χρονος φοιτητής διοίκησης επιχειρήσεων. Σύμφωνα με τις Αρχές, στρατολόγησε έναν 18χρονο και τρεις ανήλικους, παρουσιάζοντάς τους την ιστορία περί δήθεν τεράστιου οικονομικού κέρδους ως πραγματική ευκαιρία.

Για να ενισχύσει την αξιοπιστία του σχεδίου, ο 20χρονος φέρεται να υποδύθηκε τον γιατρό. Προμηθεύτηκε μέσω διαδικτύου λευκή ιατρική ποδιά, στηθοσκόπιο και θερμόμετρο, ενώ έκανε ακόμa και αυτοσχέδιες «εκπαιδεύσεις» στα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.

Στις 6 Αυγούστου, δύο από τους νεαρούς πλησίασαν τον 17χρονο στον πάγκο όπου εργαζόταν και του προσέφεραν 100 ρουπίες για να τους ακολουθήσει, υποστηρίζοντας ότι χρειάζονταν βοήθεια σε έναν καβγά.

Ο ανήλικος τους ακολούθησε χωρίς να γνωρίζει την παγίδα. Σε απομονωμένο σημείο δέχθηκε πολλαπλές μαχαιριές από μέλη της ομάδας. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την αστυνομία, ο φερόμενος ως εγκέφαλος παρακολουθούσε και συντόνιζε την επιχείρηση μέσω βιντεοκλήσης.

Μετά τη δολοφονία, οι δράστες φέρονται να διατήρησαν τα αφαιρεθέντα όργανα σε πάγο για περίπου δύο ημέρες, αναζητώντας αγοραστή. Όταν διαπίστωσαν ότι κανείς δεν ήταν διατεθειμένος να καταβάλει το ποσό που περίμεναν, φέρονται να τα πέταξαν σε διαφορετικές λίμνες της Μποπάλ.

Η μητέρα του 17χρονου είχε ήδη απευθυνθεί στις Αρχές, δηλώνοντας την εξαφάνισή του. Στις 10 Αυγούστου η σορός του εντοπίστηκε στη λίμνη Λόουερ, κοντά στην περιοχή Ντόμπι Γκατ, και αναγνωρίστηκε από ένα τατουάζ.

Η ιατροδικαστική εξέταση επιβεβαίωσε τα θανατηφόρα τραύματα και τον ακρωτηριασμό, ενώ οι αστυνομικοί εντόπισαν και τη λεπίδα που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε στο έγκλημα.

Οι έρευνες συνεχίζονται, με δύτες να αναζητούν στα νερά των λιμνών τα ευρήματα που οι δράστες φέρονται να πέταξαν εκεί. Ο 20χρονος και ο 18χρονος έχουν τεθεί υπό κράτηση, ενώ οι τρεις ανήλικοι έχουν παραπεμφθεί στις αρμόδιες δομές.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ